Közel kétszázzal száguldott egy autós a 47-es főúton

Ország

Az elmúlt hétvégén a 47-es számú főút Csorvás és Orosháza közötti szakaszán készítettek felvételt egy 194 km/óra sebességgel haladó gépkocsiról. Az autót a mozgó ellenőrzést végző rendőrök leállították. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 90 km/óra, tehát a járművezető több mint kétszer gyorsabban hajtott, mint amennyivel szabályosan lehetett volna.

Békés megyében, 2020-ban az év első öt hónapjában a rendőrség elsődleges adatai szerint 50 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt gyorshajtás miatt.

A rendőrség intelmei

A sebességgel arányosan nő a fékút, illetve ezzel együtt a fékutat és a vezető reakció idejét is magában foglaló féktávolság is. Ezt minden esetben vegyék figyelembe, hiszen még jó minőségű úton, gyér forgalomban is előfordulhat olyan váratlan helyzet, hirtelen megjelenő akadály, amikor ennek nagy jelentősége van. Ilyen esetekben egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora utat tesz meg a jármű, amíg lelassul, illetve megáll. Akár centimétereken is múlhat, hogy történik-e baleset, illetve ha igen, mennyire súlyos lesz a következmény.