Nagy fordulat áll be az időjárásunkban, ennek nem sokan örülnek majd

Ország

A hétvégén még meleg lesz, de utána minden megváltozik.

A hétvégén is folytatódik a változékony, többfelé szeles időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken napközben helyenként, késő délutántól, estétől elszórtan, főként délen, délkeleten valószínű eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A légmozgás helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában 3-11, a maximumhőmérséklet 12 és 19 fok között várható.

Szombaton elszórtan valószínű gyenge eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 1 és 8, napközben 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte helyenként, majd délután észak felől egyre több helyen várható eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb 9-17 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn sokfelé kell készülni esőre, záporra, hidegfront vonul át felettünk. Az északnyugatira forduló szél élénk, nyugaton erős lehet. Hajnalban északon gyenge fagy előfordulhat,

délután 6-11 fok valószínű.

Kedden szárazabb, naposabb, de szeles idő valószínű.