Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Ország

Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb tájékoztatásából.

Nem lehet felkeresni a betegeket a fővárosi Bethesda Gyermekkórház fekvőbeteg-ellátó osztályain. A látogatási tilalom ideje alatt a kórház házirendjében rögzített szabályok szerint minden beteg gyermek mellett egy állandó kísérő tartózkodhat, más látogató nem léphet be az osztályokra.

Szintén látogatási tilalmat rendeltek el a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán, az onkológiai centrumban és a központi intenzív osztályon, valamint a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztályán.
Tilos látogatni a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház celldömölki telephelyének fekvőbeteg-ellátó osztályain is.

Korábban látogatási tilalmat rendeltek el Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet három osztályán (csecsemő- és gyermekosztály, szülészet-nőgyógyászati, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály), a Semmelweis Egyetem (SE) városmajori szív- és érgyógyászati, valamint transzplantációs és sebészeti klinikáján.