Csökken a felhőzet

Ország

Észak-Európában Izland és a Jeges-tenger fölött ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere a Skandináv-félszigeten többnyire borult időt okoz, helyenként havazás, hózápor előfordul. Közép-Európa fölött kiterjedt magasnyomás helyezkedik el, erősen és gyengébben felhős területek egyaránt előfordulnak. A Német-Alföldtől keletre, északkeletre egészen az Ural térségéig többfelé jelentettek havazást. A leghidegebb az Ural előterében van, ahol a legmagasabb hőmérséklet -10, -17 fok között alakul. A legmelegebb továbbra is kontinensünk déli tájain van, ahol a hőmérséklet a kora délutáni órákban meghaladja a 15 fokot is. Olaszország fölött ciklon örvénylik, hatására a mediterrán térségben több a felhő, a balkáni országokban havazik. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon alakítja, a mediterrán ciklon felhőzete a déli tájak felől fokozatosan elvonul.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Csökken a felhőzet. A déli országrészben felhős marad az ég, majd csütörtökön már ott is több lehet a napsütés. Számottevő csapadék már a délnyugati határvidéken sem valószínű. Hajnalban foltokban zúzmarás köd képződhet. Éjszakára egyre több helyen mérséklődik a légmozgás, csütörtökön már csak helyenként élénkül meg az északi, északkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délen -4, -8, északon -7, -14 fok között alakul, de a derült, hóval borított területeken -15, -20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0, -6 fok között várható, északon lesz a hidegebb.