Deja Vu Fesztivál

Megnyitotta kapuit a tizedik Deja Vu Fesztivál Újszegeden

Elrajtolt a Deja Vu Fesztivál Újszegeden, ma Thomas Anders ad koncertet, de színpadra lép a The Bongo Song című számmal híressé vált Safri Duo, valamint a Move Your Body című slágerrel ismertséget szerzett Eiffel 65 is. A sajtóbelépő felvétele után kicsit körbenéztünk a Partfürdőn.

Szeged, könyvtár, kultúra

Változatos programok várják az olvasókat a könyvhéten Szegeden

Tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harmincegy könyvkiadó és több folyóirat programjaival várják az érdeklődőket a 94. Ünnepi Könyvhéten és a 22. Gyermekkönyvnapokon Szegeden – közölte Sikaláné Sánta Ildikó, a helyi rendezvényeket több mint tizenöt éve szervező Somogyi-könyvtár igazgatója csütörtökön.

A Szép Magyar Könyv főpolgármesteri különdíját nyerte el gyermekkönyvével a szegedi szerzőpáros

A szegedi szerző-illusztrátor páros, Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla “Frida és Gubanc Budapesten” című gyermekkönyvével elnyerte a 2023-as A Szép Magyar Könyv verseny főpolgármesteri különdíját.

Őszibarack Bordány határában

Ahol tudtak védekezni a fagy ellen, ott lesz őszibarack Szeged környékén

Spanyolországban az aszály, Észak-Olaszországban az áradás ritkította az idei barackot, a görögnél jól alakult eddig az időjárás. Nálunk több hullámban támadt a fagy, az április végibe több termelő is “bealudt”, de lehet annyi őszibarack, mint tavaly. És tíz nap múlva már akár hazait is ehetünk.