Október 6. Szeged

Szegeden is megemlékeztek október 6-áról

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartottak ma az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulója, október 6. alkalmából. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata is koszorúzott az Aradi vértanúk terén álló emlékműnél. A város képviseletében az ünnepi beszédet mondó Szajbély Mihály díszpolgár, Kovács Tamás alpolgármester és Martonosi Éva jegyző koszorúzta meg az emlékművet, ahol a Tömörkény […]

őszi időjárás Szegeden

 Nyugodt, napos, őszi idő lesz a hétvégén Szegeden is

Nyugodt, őszi idő várható a hétvégén: a reggeli pára, köd feloszlása után többórás napsütésre lehet számítani, 20 fok körüli csúcshőmérséklettel. Szombat estétől az északnyugati megyékben előfordulhat záporeső, de vasárnap napközben már csak elvétve lehet zápor – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF Zrt.) csütörtökön az MTI-vel.

KSH népszámlálás 2022

Még tíz napig lehet online kitölteni a népszámlálási kérdőíveket

Továbbra is zajlik a hazai népszámlálás internetes kitöltési szakasza. Az első öt napban 853 ezer címről 1,9 millió személyi kérdőívet küldtek be. A népszámlálás online önkitöltési szakasza október 16-án zárul, addig azonban a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül mindenki önállóan is megválaszolhatja a kérdéseket.

Szabadkai főkonzulátus

A szabadkai főkonzulátus munkatársai segítik a Fradi-szurkolókat

Mintegy 1500 Fradi-szurkolót várnak Szerbia fővárosába, Belgrádba az Európa Liga mérkőzésére; a fradistákat a szabadkai főkonzulátus négy munkatársa várja a határátkelőhelyen, hogy segítsék a zökkenőmentes átlépést – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön  a Facebook-oldalán megosztott videóban. Szijjártó Péter a közösségi oldalán – Belgrádból bejelentkezve – azt mondta, hogy ő maga nem a meccsre érkezett, hanem […]