Vonat, személyvonat

ITM-államtitkár: újabb jelentős fejlesztés előtt áll a vasút

Újabb jelentős fejlesztés előtt áll a hazai vasúthálózat a következő 10-15 évben, a pályahálózat korszerűsítésére, a járműállomány fiatalítására és a kapcsolódó fejlesztésekre “ezermilliárd” forintokban mérhető a forrásmennyiség – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Nagycenken.

DK: a veszélyhelyzet meghosszabbítása csak a Fidesz hatalmának bebetonozásáról szól

A Demokratikus Koalíció azért nem szavazta meg a parlamentben a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását, mert a párt véleménye szerint az csak a Fidesz hatalmának bebetonozásáról, a hatalom ellenőrzés nélküli gyakorlásáról szól – mondta a DK frakcióvezető-helyettese kedden online sajtótájékoztatón.

Operatív törzs: lecsengőben van a járvány

Lecsengőben van a koronavírus-járvány, de a higiénés szabályokat és a járványügyi korlátozó intézkedéseket továbbra is be kell tartani – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület keddi online sajtótájékoztatóján.

Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbelin, és ballagások is lehetnek

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban. Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások megszervezésére szabadtéren – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-t.

DK: a kormány fizesse ki azoknak a PCR-tesztjeit, akiknek külföldön nem fogadják el a védőoltását!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány fizesse ki azoknak a PCR-tesztjeit, akiknek arra csak azért van szükségük, mert egyes külföldi országok nem fogadják el a koronavírus-elleni keleti oltásokat.

Hírközlési kerekasztal: jövőálló megoldásokkal kell előkészíteni a 3G utáni világot

A 3G mobilhálózatok fölött eljárt az idő, az újabb generációs hálózatok felülmúlják ezt a technológiát a felhasználói élmény, a spektrum- és energiahatékonyság szempontjából is, mégsem lehet attól egyik napról a másikra búcsút venni. Erről szólt az az online kerekasztal-beszélgetés, amelyen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a távközlési szolgáltatók képviselői közösen vettek részt […]