Orbán: ha az emberek Afrikából hazahozzák a vírusmutánsokat, „akkor kész vagyunk”

A miniszterelnük szerint a határoknál mindenképpen szigorítani kell, az utazásokat, főleg az Európán kívüli utazásokat radikálisan korlátozni kell, ezért kérte az operatív törzstől, hogy szigorú szabályokat dolgozzanak ki – hangzott el a miniszterelnük pénteki Kossuth rádiós interjúján.

Országos tisztifőorvos: húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani

Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél, hogy húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá – közölte az országos tisztifőorvos  a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Elindul az M6 autópálya Bóly és Ivándárda közötti szakaszának kivitelezése

Az M6 autópálya horvát határig vezető, mintegy 20 km hiányzó szakaszának megépítésével teljes körűen megvalósul az Adriai- és Balti-tenger térsége közötti gyorsforgalmi közúti kapcsolat magyarországi szakasza. A munkálatok 2021 februárjában kezdődnek. A kivitelezés megkezdésének alkalmából a helyszínen sajtótájékoztatót tartott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Dr. Hargitai János, Baranya megye 3. sz. országgyűlési […]

Online minden egyszerűbb a NAV-nál is

Már több mint két éve működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltője, az ONYA (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás), amivel mindenféle keretprogram nélkül egyszerűen, interneten keresztül, akár okoseszközről is, pár lépésben számos bejelentés és bevallás elintézhető. Az online beküldött bejelentések garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz.

Háziorvosok és polgármesterek meghallgatásával folytatja munkáját a Covid 2021 Vizsgálóbizottság

Pénteken folytatja munkáját az ellenzéki pártszövetség képviselői által megalakított Covid 2021 Vizsgálóbizottság. Mivel a Fidesz a vírus tavaly tavaszi megjelenése óta rengeteg olyan hibás döntést hozott mind a háziorvosi rendszert, mind az önkormányzatokat illetően, amelyeknek a mai napig súlyos következményei vannak, ezért a testület a következő ülésén e két terület helyzetével foglalkozik majd kiemelten.