Debrecen kultúrájáért – várják a javaslatokat

Kultúra

A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma 2017. január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából Debrecen Kultúrájáért Díjat adományoz, valamint alkotói ösztöndíj-pályázatot ír ki. A díjazásra 2016. december 28-ig tehetők javaslatok, valamint az alkotói ösztöndíj-pályázatok is addig a határidőig nyújthatók be.

A Debrecen Kultúrájáért Díj egyéni teljesítményért, a társadalom- és természettudományok, a kulturális élet, az irodalom, a művészetek (a zene, a tánc, a színház, a képző- és iparművészet, az építőművészet, a film- és fotóművészet) terén művészi színvonalú alkotó tevékenységért, a közművelődés területén éveken keresztül maradandó értéket teremtő kimagasló munkáért, valamint átfogó életmű elismeréseként adományozható.

A díjak adományozására Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális Osztályán tehető javaslat javaslattételi lapon 2016. december 28-án 16.00 óráig.
A díjjal kapcsolatos hirdetmény megtekinthetők és letölthető a http:civilek.debrecen.hu honlapról is. A Debrecen Kultúrájáért Díj felhívása és javaslattételi lapja átvehető az Új Városháza (Kálvin tér 11.) földszint 3. számú ablakánál is.

Javaslattételi lap

***

A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma alkotói ösztöndíj-pályázatot hirdet a városban élő művészek, művészeti szakemberek és tudományos kutatók, szakírók tevékenységének támogatása, Debrecenhez való kötődésének erősítése, megfelelő lehetőségek biztosítása érdekében. A pályázat beadási határideje 2016. december 28.,16.00 óra.

A részletes pályázati kiírás itt tekinthető meg