Szeged, könyvtár, kultúra

Változatos programok várják az olvasókat a könyvhéten Szegeden

Tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harmincegy könyvkiadó és több folyóirat programjaival várják az érdeklődőket a 94. Ünnepi Könyvhéten és a 22. Gyermekkönyvnapokon Szegeden – közölte Sikaláné Sánta Ildikó, a helyi rendezvényeket több mint tizenöt éve szervező Somogyi-könyvtár igazgatója csütörtökön.

A Szép Magyar Könyv főpolgármesteri különdíját nyerte el gyermekkönyvével a szegedi szerzőpáros

A szegedi szerző-illusztrátor páros, Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla “Frida és Gubanc Budapesten” című gyermekkönyvével elnyerte a 2023-as A Szép Magyar Könyv verseny főpolgármesteri különdíját.

Eldönthetjük, milyen festmény legyen a Székely sori tízemeletes falán

Az RTL Magyarország és a Színes Város Csoport új köntösbe öltözteti a Székely sor 21-es szám alatt álló tízemeletes ház falát. Új, művészi falfestménnyel díszítik fel az épület oldalát. Két terv is van, amelyről a szegediek közösen dönthetnek szavazással.

Buda Flóra Anna

Cannes – Buda Flóra Anna animációs alkotása nyerte a rövidfilmes Arany Pálmát

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon. Az elismerést Enyedi Ildikó zsűrielnök adta át a rendezőnőnek a világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjének záróünnepségén.