Megnyílt Borko Močević kiállítása a szegedi REÖK-ben. Fotó: Reök Szeged hivatalos Facebook oldala.

Lezárult a zsűrizés – hamarosan nyit a XX. Táblaképfestészeti Biennálé

Csaknem 650 nevezésből választották ki a XX. Táblaképfestészeti Biennálé alkotásait. A szakmai zsűri: Dr. Nátyi Róbert, Henn László András és Fürjesi Csaba döntése alapján végül több, mint 120 művet láthatnak az érdeklődők a május 25-én nyitó seregszemlén a REÖK-ben. Április 10-ig pályázhattak a festők, képzőművészek, akik szerették volna megmérettetni legújabb műveiket a magyar alkotóművészeti szcéna […]

Budapest, 2024. április 15. Bán Kiss Edit Deportáció - sorozat című alkotása az Így történt. A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás sajtóbemutatóján a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) 2024. április 15-én. A tárlat, amely harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét, április 17-én nyílik meg a látogatók előtt. MTI/Szigetváry Zsolt

A holokauszt emlékezetét bemutató kiállítás látható szerdától a Magyar Nemzeti Galériában

Harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét az Így történt – A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás, amely szerdától látható Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

Reök-palota, zárva, kultúra, energia válság

Távlat – a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete állít ki a szegedi REÖK-ben

Újabb nagyszabású MAOE-tárlat veszi kezdetét hamarosan a Reök-palotában. A Távlat címet viselő kiállítás Dr. Nátyi Róbert művészettörténész és Sárkány Győző képzőművész közös kurátori munkájának eredményeképpen, április 6-tól mutatja be az Egyesület Képzőművészeti Tagozatának válogatott alkotásait.

Hódmezővásárhely, Tornyai János Múzeum, múzeum, kultura, művészet, kiállítás

A személyes visszaemlékezések feltárására és megőrzésére indul kezdeményezés Hódmezővásárhelyen

A közös emlékezet tárházát, könyvtárát kívánja létrehozni és bővíteni a Tornyai János Múzeum, ezért az idősebb és a fiatalabb korosztályok számára is pályázatot hirdetnek az együtt megélt történelem rögzítésére – tájékoztatta Nahimi Péter igazgató az MTI-t.