Ahogyan azt a Szegedi Nap is megírta, júniusban kiosztásra kerültek a legjobb éttermeknek járó díjak, emellett pedig számos régi és új toplistában ismerte el a Dining Guide a hazai éttermek munkásságát. A nyolc fődíj mellett, tehát több különböző toplistát is összeállítottak, amelyek további kategóriákat képviseltek. Ezek közül, több kategóriában is remekeltek a szegedi éttermek.
A Dining Guide 2025-ben kiosztott fődíjai:
- Az Év Étterme: Pajta
- Dining Guide – Master Good Best Of The Best Restaurant: Stand
- Dining Guide – Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme: Alelí Budapest
- Dining Guide – Bibo & Cleaneco Az Év Fenntartható Étterme: SALT
- Dining Guide Az Év Legjobb Pizzája: Anyukám Mondta
- Dining Guide – Chef Market Az Év Ifjú Séftehetsége: Tóth Keve, Casa Christa
- Dining Guide – Caffé Perté Az Év Szervizembere: Becker Gábor, Kollázs Brasserie & Bar
- Dining Guide – Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je: Kiss Ferenc, Alelí Budapest és Bibo Budapest
Emellett összeállították a TOP10+2 étterem listáját, a TOP25 étterem, a TOP30 vidéki étterem, a TOP10 kortárs magyar konyha, a TOP10 progresszív magyar konyha, a TOP10+2 családi étterem, a TOP10+2 brunch- és reggelizőhely, a TOP10 vasárnapi ebéd, a TOP10+2 rántott hús, a TOP10 túrógombóc, a TOP10 Fenntartható Étterem és a TOP50 Pizza listját is.
A TOP30 Vidéki Étterem listáján szegedi vendéglátóegységek is szerepelnek
TOP30 Vidéki Éttermek listája:
- PLATÁN GOURMET ÉTTEREM, Tata
- PAJTA, Őriszentpéter
- 42 RESTAURANT, Esztergom
- SAUSKA 48, Villány
- ANYUKÁM MONDTA ÉTTEREM, Encs
- PLATÁN BISZTRÓ, Tata
- BOTANICA, Dánszentmiklós
- KISTÜCSÖK FOOD&ROOM, Balatonszemes
- IKON DEBRECEN
- ALKIMISTA KULINÁRIS MŰHELY, Szeged
- ISZKOR, Mályinka
- MORZSA, Pécs
- CASA CHRISTA AGRITURISMO, Balatonszőlős
- PETRÁNYI BORTERASZ, Csopak
- CSOPAKI RESTI BY LAUREL, Csopak
- BISTRO SPARHELT, Balatonfüred
- LAMAREDA ÉTTEREM ÉS BISZTRÓ, Győr
- RUTIN BUDAÖRS
- VILLA KABALA, Szigliget
- AVALON RISTORANTE, Miskolc
- HOSSZÚ TÁNYÉR, Hosszúhetény
- NATURA HILL ZEBEGÉNY
- LOKALISTA, Nagykanizsa
- A KONYHÁM STÚDIÓ 365, Fonyód
- THE CLUB AVALON, Miskolc
- BORI MAMI ÉTTEREM, Gyöngyös
- ÚJVÁROS BISZTRÓ, Szarvas
- RUDI ÉS FICKÓ, Szeged
- KAPCA X RÉZHÁRS BISZTRÓ, Szeged
- MACOK BISZTRÓ, Eger
A TOP10 Progresszív Magyar Konyha kategóriában Szeged vitte a prímet
TOP10 Progresszív Magyar Konyha listája:
- ALKIMISTA KULINÁRIS MŰHELY, Szeged
- PETRÁNYI BORTERASZ, Csopak
- SALT
- FIKTÍV GASTRONOMY
- ISZKOR, Mályinka
- PAJTA, Őriszentpéter
- CASA CHRISTA AGRITURISMO, Balatonszőlős
- RUTIN BUDAÖRS
- LOKALISTA, Nagykanizsa
- VILLA KABALA, Szigliget
A TOP10 Fenntartható Étterem kategóriában a szegedi, Alkimista Kulináris Műhely ugyancsak helyett kapott
TOP10 Fenntartható éttermek listája:
- SALT
- NATURA HILL ZEBEGÉNY
- ISZKOR, Mályinka
- ALKIMISTA KULINÁRIS MŰHELY, Szeged
- PAJTA, Őriszentpéter
- GRAEFL MAJOR KÉTÚTKÖZ
- VILLA KABALA, Szigliget
- HOSSZÚ TÁNYÉR, Hosszúhetény
- TATI FARM TO TABLE
- RÉVCSÁRDA, Érsekcsanád
Fotó: Frank Yvette