Ingyenes lakossági LED-izzó program indult Szegeden

Gazdaság Helyi hírek Ország

A Szegedi Önkormányzat ingyenes LED-izzó programot hirdetett a lakosság számára, amelyben meghatározott feltételek mellett térítés nélkül juthatunk LED-ekhez, és cserélhetjük le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra.

A programról hétfő délután tartottak sajtótájékoztatót Kovács Tamás gazdasági alpolgármester részvételével, portálunk meghívó híján a szegedvaros.hu oldal információi alapján tud rövid tájékoztatást adni a ügyben.

A részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba vegyék és ott minimum 2 év maradjanak is. A jelentkezéshez szükség van a regisztrálandó háztartás villanyszámlájára.

A szerződéskötéshez szükséges a szerződő fél, a villanyszámla előfizető személyazonosságának igazolására, azaz személyi igazolványra és szegedi lakcímkártyára. Ezeket fel is kell tölteni a regisztrációs oldalra, ezt itt találja.

A rendszer érthetően és egyszerűen végigvezet a programba történő jelentkezéshez szükséges lépéseken. A sikeres regisztrációt követően – melyben az átvételi pontot is kiválaszthatjuk -, szeptember 1-je után felveszik a kapcsolatot a jelentkezővel.

Akinek nincs internetes kapcsolata, felkeresheti segítségért az önkormányzat ügyfélszolgálatát (6720 Szeged, Széchenyi tér 11.) vagy a Somogyi-könyvtárnak a lakóhelyéhez legközelebb található fiókkönyvtárát.

A polgármesteri tájékoztatóban további részleteket is olvashat az érdeklődő és ebből az is kiderül, hogy a LED-es izzóknak akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég egy izzószálas égőhöz képest. Amíg egy hagyományos izzó élettartama körülbelül 1000 óra, addig egy LED ennek többszörösét, akár 5 000-15 000 órányi folyamatos használatot is kibír. Néhány izzó kicserélésével akár több tízezer forintot is meg tud egy-egy háztartás spórolni.

Az ingyenes LED-izzók átvétele október 1-től kezdődően a regisztráció során kiválasztott átvevőhelyen.

Nyitóképünk csak illusztráció!