Budafokról hozta el a három pontot a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Helyi hírek Ország Sport

Ismét a hajrában jött a győztes gól! Géresi Krisztián találatával és Nándori Botond öngóljával 2-1-re nyert a Szeged Budafokon a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában.

Alekszandar Sztevanovics egy helyen változtatott a múlt heti Soroksár elleni győztes csapaton: az eltiltását töltő Temesvári Attilát Könczey Márk váltotta a kezdőben.

Az első lehetőségünket gólra váltottuk a mérkőzésen: a 21. percben Könczey indítása után Géresi Krisztián tört kapura és két védőt is faképnél hagyva bepasszolta a labdát a kifutó Gundel-Takács Bence mellett – írja meccstudósításában a csapat hivatalos portálja.

Sokáig nem örülhettünk, ugyanis tíz perccel később Vaszicsku óriási bedobására Adorján érkezett a legjobban és a hálóba csúsztatta a labdát. A szünetig már nem változott az állás, így 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidőben sokkal többet kezdeményeztünk.

A játékrész elején Szatmári Lóránd remek indításával Papp Áron lépett ki, a jobblábas lövését hárította Gundel-Takács. Néhány minutummal később Szatmári Prosser Dánielt hozta ígéretes lehetőségbe, de támadónk nem találta el a kaput. Egy órányi játék után Könczey átlövési kísérlete is jelezte, nem elégszünk meg az egy ponttal.

A 65. percben hármat is cserélt Alekszandar Sztevanovics és mint később kiderült, ezt nyerő húzásnak bizonyult. A csereként beszálló Kundrák Norbert a 83. percben a baloldalon kevergetett, majd a kiszorított szögből leadott lövése a blokkolni igyekvő Nándori Botond lábáról a kapuba vágódott.

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadt a Budafok, de a védelmünk állta a sarat, így megérdemelt, 2-1-es győzelemmel zártuk a találkozót.

Acsapat a válogatott szünetet követően legközelebb április 2-án lép pályára a bajnokságban, amikor a Tiszakécske érkezik a Szent Gellért Fórumba.

Budafoki MTE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1-1)
Budafoki MTE sporttelep, 500 néző. Vezette: Molnár Attila (Mohos, Vörös)

Budafoki MTE: Gundel-Takács B. – Margitics A. (Nándori, 55.), Vaszicsku G., Fótyik D. – Biró M. (Vasvári Z., 69.), Adorján, Németh M. (Csonka A., 55.), Soltész I., Kalmár O. (Tischler, 86.) – Bakti (Kovács D., a szünetben), Beke II P. Vezetőedző: Mátyus János

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B. – Papp Á., Farkas A. (Bíró B., 90+2.), Szatmári L. (Kundrák, 65.), Szakály D. (Simon Á., 88.), Kővári – Géresi K. (Haruna, 65.), Prosser D. (Gajdos, 65.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Alekszandar Sztevanovics: – Nagyon tiszteljük a Budafokot, hiszen a bajnokságban és a kupában is kiváló formában van a csapat. Boldog vagyok, mert hosszú idő után akcióból voltunk eredményesek. A második gólunkhoz szerencse is kellett, de rászolgáltunk. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Nagy szükségünk volt erre, mert nehéz találkozóknak nézünk elébe.