Lechner tér

Elkezdődött a szegedi Lechner tér felújítása

Gazdaság Helyi hírek

Szeptemberre elkészülhet a Lechner tér felújításának első szakasza, az önkormányzat 85 millió forintért szerződött a szegedi HPQ Plus Kft.-vel.

– Kevesebb jut idén fejlesztésekre, de így sem lesz hiány építkezésekből, Szeged önerejéből minden városrészben igyekszik építeni, szépíteni. A tervek közül most a Lechner tér felújításának első szakasza kezdődik meg. Az önkormányzat 85 millió forint értékben szerződött a szegedi HPQ Plus Kft.-vel, a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás nyertesével, hogy szeptemberre rendbe tegye a teret – mondta a terület önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján a szeged.hu oldalnak.

Binszki József alpolgármester hozzátette, a Szent Rozália kápolna és a szeretetláda mindvégig megközelíthető marad. A járdák és sétányok valamivel szélesebbek, biztonságosabbak lesznek, a templom elé lépcső épül, a közvilágítás is három kandeláberrel újul meg. Öt beteg fát cserélnek, helyettük díszalmafákat, vörös tölgyet, cédrust és ezüst hársat ültetnek.

Több teret is megújítanak Szegeden

Közel ezer négyzetméter zöldfelületet alakítanak ki, 400 cserjét és évelőt telepítenek: így jázmint, levendulát, mirtuszloncot, mahóniát, törpefenyőt, babérmeggyet, rózsát, kékszakállt, pálmaliliomot, árvalányhajat, macskamentát. Az öntözéshez és a kutyafuttatóhoz vízvételi lehetőséget alakítanak ki.

Fotó: Frank Yvette