Párizsba igazol a Pick Szeged kézilabdacsapatának norvég jobbátlövője

Európa Helyi hírek Ország Sport

Kent Robin Tönnesen, a bajnoki címvédő Szeged férfi kézilabdacsapatának norvég jobbátlövője nyártól a Paris Saint-Germain játékosa lesz.

A Máthé Dominikot is foglalkoztató francia klub honlapjának pénteki híradása szerint a 31 éves Tönnesen szerződése két idényre szól.

A norvég jobbátlövő korábban a svéd IK Sävehof, a német HSG Wetzlar, majd a Füsche Berlin játékosa volt, majd 2017 nyarán a Telekom Veszprémhez igazolt, amellyel a bajnokságot egyszer, a Magyar Kupát és a SEHA Ligát két-két alkalommal nyerte meg. Ezt követően, 2021-ben szerződött Szegedre, ahol oszlopos tagja volt a tavaly bajnoki aranyérmes együttesnek.

A norvég válogatottal részt vett a 2021-es tokiói olimpián, illetve öt világ- és hat Európa-bajnokságon. A 2017-es vb-n ezüstérmet szerzett.

Egyiptomi szövetségi kapitány lesz Pastor, a Pick Szeged távozó edzője

Az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázói közül az ugyancsak norvég Alexander Blonz a dán GOG-hoz igazol, a kapus Mirko Alilovic minden bizonnyal a lengyel Wisla Plock, a beálló Rosta Miklós pedig a román Dinamo Bucuresti játékosa lesz. Juan Carlos Pastor vezetőedző az egyiptomi válogatott szövetségi kapitányi posztját veszi át. Egyelőre egy érkezőről tudni: a norvég kapus Emil Kheri Imsgard az Elverum együttesétől igazol Szegedre.

(MTI)