Rekord nemzetközi mezőnnyel rajtol el Szegeden a XIII. Naturtex Kupa

Európa Helyi hírek Ország Sport

Ismét a nagy hagyományokra visszatekintő viadallal indul a szezon, hétvégén a XIII. Naturtex Kupának ad otthont a Tiszavirág Sportuszoda.

A HAÁSZ SZUE szervezésében szombaton és vasárnap 25 klub 260 úszója 1200 alkalommal áll rajthoz. Nyolc külföldi csapat nevezésével a verseny történetének eddigi legnagyobb nemzetközi mezőnye állt össze: 4 román, 3 szerb és 1 szlovák egyesület jelezte indulási szándékát. Mindkét versenynap 9 órakor kezdődik és kora délutánig tart – 900 forintos napijeggyel lehet a helyszínen szurkolni.

A betegségek ellenére az eddigi legtöbb szegedi sportoló méretteti meg magát a XIII. Naturtex Kupán, a HAÁSZ SZUE színeiben 80 úszó hajt minél szebb eredményekre, köztük debütáló reménységek is. Hazai részről a kétszeres világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna, illetve az ötszörös ifjúsági világbajnok Pádár Nikolett esélyes a legtöbb dobogós helyezésre.

Az ob főpróbája volt a XII. Naturtex Kupa nemzetközi úszóverseny Szegeden

A Jövő Bajnokai program dél-alföldi régiós válogatottjából sokan tiszteletüket teszik a XIII. Naturtex Kupán,, de a jövő heti élményekre is koncentrálnak, hiszen a március 18-ai szegedi összetartáson Sós Csaba szövetségi kapitány tart motiváló előadást a legnagyobb tehetségeknek.

Idén két országos bajnokságnak is otthont ad a Tiszavirág Sportuszoda, a tavalyi idényhez hasonlóan 2023-ban is Szeged lesz a cápa ob (július 19–től 22-ig) és a rövidpályás utánpótlás ob (november 29-től december 2-ig) házigazdája.

Nyitókép: Frank Yvette