Szeged, MVM, áram, elektromos vezeték, csere, javítás, bontás, Széchenyi tér

Felbontották a villamosmegálló térköveit a szegedi Nagyposta előtt

Egyetem Gazdaság Helyi hírek

A szegeder.hu úgy értesült, hogy a munkaterületen az MVM Démász Áramhálózati Kft. megbízásából dolgoznak. Az állami vállalat kábelhálózat építését végzi, ami része  „Szeged, Korányi fasor 14–15. alatti ingatlanon létesítendő ún. energiablokk emeltszintű villamosenergia-ellátása” című projektnek.

Az is kiderült, hogy a kivitelező „sajnos nem az előzetesen megtervezett és egyeztetett módnak megfelelően zárta le és kerítette el a munkaárkát”, így az nem megengedhető mértékben korlátozta az érintett villamosmegálló megközelíthetőségét és a peronon való közlekedést. Ez az üzenetváltás még a múlt hét végén történt, mára eltűntek az óriási földkupacok és kevésbé mutat háborús képet a villamosmegálló.

Bár a portál keresete az MVM-et is, a Rádió 88-nak már megválaszolták a kérdéseiket. Az MVM Démász azt írta, hogy földkábelt fektetnek a Széchenyi téren. A villamosmegállónál is látható módon, a Szegedi Tudományegyetemet ellátó energiablokk villamosítása érdekében, a belvároson át megközelítőleg 6 km hosszúságban középfeszültségű földkábelt vezetnek, ehhez a burkolatot felbontották. A közlekedés várhatóan e hét elején áll helyre.

A szegeder.hu szerint említett projekt a gyermekgyógyászati klinika és gyermekegészségügyi központ építkezése, melyről nemrég kiderült, hogy már tavaly át kellett volna adni, de várhatóan idén nyárra csúsznak a munkák.

Fotók: Frank Yvette