bezárt a Rossmann

Nagy márkák üzletei zárnak be Szegeden

Gasztro Gazdaság Helyi hírek Ország

Végleg bezárt a Klauzál téri Rossmann, végkiárusít, majd lehúzza a rolót a Szeged Árkádban található Reno.

Szinte a teljes árukészletre 30 százalékos végkiárusítást hirdetett meg a Szeged Árkádban található Reno cipőbolt, mint webradio.hu megtudta, az üzlet február 26-án végleg bezár. – Egyébként a látogatót a reno.hu-n is egy felhívás fogadja, hogy a cég online shopja bezárt, az ügyfelek a problémás lábbelikkel pedig a közeli üzletekhez fordulhatnak – írta a portál.

A Reno-nak összesen 8 üzlete van jelenleg Magyarországon, 2 a fővárosban és 6 vidéken, ez csökken majd le 7-re a szegedi üzlet február 26-i bezárásával. A Reno-t 1977-ben alapították Németországban, majd többször is tulajdonost cserélt, legutóbb 2022. októberében. Lehetséges átszervezés is állhat a mostani bezárás mögött.

A nagy európai multi, a Rossmann egyik üzlete már be is zárt Szegeden, a Klauzál tér 2. szám alatt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért csuktak be, de nem kizárt, hogy a magas rezsi és a kihasználatlanság miatt. Felette az NNG szegedi irodája is megszűnt már vagy két éve, információnk szerint azóta is üres.

Persze nem marad Szeged Rossmann nélkül, a bezárt üzlet kirakatának feliratai segítenek is abban, hova mehet a kedves vevő. A legközelebbi a Szeged Nagyáruházba, de a Tisza Lajos körúti sincs messze a volt Centrumban. Ott vannak még Tarjánban, a Budapesti körúton, valamint az Árkádban, Plázában és a Novában is.

Nem ez a vonal és sokkal régebben is zárt be, de közel volt a Rossmannhoz a kicsi, de annál  népszerűbb Süti nem Süti cukrászda Tisza Lajos körúton. Ez lényegében nem szűnt meg, de a közeli Kelesztővel egy térbe helyezték. – Kivonatoljuk legfontosabb értékeit, elemeit és egy új formába öntjük a Kígyó utca 7-ben – írták még október elején közösségi oldalunkon.

Nem tudták beletenni a durván emelkedő energiaárakat a süteményekbe, kávékba, inkább átköltöznek a Kelesztő terébe, ahol „van remény a megújuló energia életközeli megoldására”.

Bezárt a Novotel hotel mellett lévő Inmedio újságos bolt is, de az már tényleg egy teljesen más történet…

Fotók: Frank Yvette