Szegedi Kortárs Balett

A Pick Arénában próbál idei első előadására a Szegedi Kortárs Balett

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Átmeneti helyszínen, a Pick Arénában kezdtük el legújabb kisszínházi bemutatónk alkotófolyamatát. Idén is visszatért hozzánk Enrico Morelli, aki Juronics Tamás és Czár Gergely mellett az est koreográfusa lesz – írta még január 10-én közösségi oldalán a Szegedi Kortárs Balett.

Az eredetileg február végére tervezett bemutatónk március 10-ére csúszik az ismert okok, a színházbezárás miatt. Ugyanakkor el kellett kezdeni a felkészülést, állandó kondíció kell a táncosoknak, folyamatosan szükséges biztosítani a tréning lehetőségét – mondta portálunknak Pataki András igazgató.

Megtudtuk, nekik is van együttműködésük a kézilabdásokkal, a Szegedi Kortárs Balett is részese volt a Pick Aréna nyitóprogramjának. Ekkor kerültek kapcsolatba a csarnok üzemeltetőjével, az aréna vezetősége pedig nyitott volt megkeresésükre.

Három egyfelvonásos darabbal készülnek, ma Enrico Morelli olasz koreográfussal próbáltak, aki visszajáró vendég Szegeden, legalább fél tucat darabhoz adta már a nevét, most a Bolerót állítja színpadra. A Carmen harmadik feldolgozásban kerül a 35 éves balett repertoárjára, ezúttal Juronics Tamás Czár Gergellyel alkot új koreográfiát a tüzes cigánylány történetéből. A harmadik pedig a Lorca színművéből inspirálódott és korábban már bemutatott Bernarda Alba háza Mauel de Falla: A bűvös szerelem című zeneművére készült, és elsősorban a társulat táncosnőinek ad lehetőséget.

Fotók: Frank Yvette