Gyerekklinika

Újabb eszközökkel bővült a szegedi gyermekklinika

Egyetem Helyi hírek Ország

A Gyógyító Angyal Alapítvány két és fél millió forint értékben vásárolt laparoszkópos eszközöket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermeksebészeti osztályának. Az adományt Dr. Papp Andrea, az Alapítvány programfelelőse és Dr. Ónodi János, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át Dr. Kovács Tamásnak, a Gyermeksebészeti osztály vezetőjének.

A Gyógyító Angyal Alapítványt 2013-ban magánszemélyek hozták létre, munkáját többek között pedagógusok, orvosok, egészségügyi dolgozók segítik, önkéntesen. Legfőbb céljuk a betegek, illetve szociálisan hátrányos helyzetűek – kiemelten a gyermekek és fiatalok – életminőségének javítása, és az esélyegyenlőségük megteremtése. Minderre az elmúlt közel tíz évben, 25 millió forintot fordítottak.

Az Alapítvány ily módon, nyolc éve segíti az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központot is – az elmúlt időszakban összesen 11 millió forinttal. Dr. Papp Andrea és Dr. Ónodi János, az Alapítvány tagjai annak érdekében, hogy az adott intézményt a lehető legmegfelelőbb módon támogathassák, előzetesen mindig felmérik azt, hogy annak az egészségügyi intézménynek pontosan mire is lenne szüksége.

– A szegedi gyermekklinika esetében az év elején Dr. Kovács Tamással konzultáltunk arról, hogy most mire is lenne szüksége az osztálynak. Akkor még nem tudtam konkrétan megmondani, hogy mekkora összegben tudjuk majd a meglévő eszközöket újakkal bővíteni – hiszen az elmúlt két évben a koronavírus-járvány keresztbe húzta az Alapítvány számításait is, ami a programokat illeti –, de afelől biztosítottam a doktor urat, hogy, ahogyan az elmúlt években, most sem feledkezünk meg róluk – kezdte Dr. Papp Andrea, a Gyógyító Angyal Alapítvány programfelelőse, aki háláját fejezte ki azoknak a vállalatoknak, és adójuk 1%-át felajánló magánszemélyeknek, akik időről időre hozzájárulnak ahhoz, hogy az Alapítvány teljesíteni tudja célkitűzéseit.

Gyerekklinika

Mint ismertette, az Alapítvány többféle módon igyekszik segíteni a magyar lakosság, azon belül is a gyermekek életét, egészen a csecsemőkortól, a felnőtt korig. Dr. Papp Andrea kiemelte: a szegedi gyermekklinikán Dr. Kovács Tamás mellett, Dr. Vizi Andrással is együtt dolgoznak különböző projekteken, ilyen a „4en a Kéken” nevű projekt is.

– Nagyon örülök, hogy a Gyógyító Angyal Alapítvány sokadjára is úgy döntött, hogy támogatja a szegedi Gyermeksebészeti osztályt. A laparoszkópos eszközöket minden nap használjuk, a legkisebb betegeinknél, és a legnagyobbaknál is, így jó, ha az állományunkat, amelyben minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, időről időre tovább tudjuk bővíteni, ki tudjuk egészíteni – ígérem, hogy a ma átvett eszközöket is mielőbb használatba állítjuk majd – mondta Dr. Kovács Tamás, aki megköszönte, majd kollégái társaságában átvette az adományt.

Fotók: Bobkó Anna – SZTE NKI