Advent Dóm tér

Kezdődnek a Szegedi Karácsonyi Hetek, utolsó simítások a Dóm téren

Gasztro Helyi hírek Ország Party Zone

Pénteken kezdődik Szegedi Karácsonyi Hetek közel egy hónapos programsorozata, a végéhez közelednek az előkészületek mindhárom helyszínen.

A legtöbb munka a Dóm téren van, hiszen ez az adventi programsorozat fő helyszíne. Az óriáskereket már november elején felépítették, forog is már a nagyérdeművel, szinte teljesen felépültek a faházak és a sátrak, nincs akadálya annak, hogy a kézművesek és a vendéglátósok “becuccoljanak”.

Elkészült az óriás koszorú, amin a négy adventi vasárnapon a szegedi közélet és az egyházak képviselői gyújtanak meg egy-egy gyertyát. Most vasárnap 17 órakor Botka László polgármester és Kiss Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök teszi ezt meg közösen.

Felépült az igencsak méretes szalmalabirintus, aminek a közepén idén is ott lesz a kivilágított fenyőfa és az aprócska kilátó is. A Klauzál és a Dugonics téren korábban kinyitottak a gasztropontok, így az ünnepélyes megnyitó előtt is kóstolhatunk forralt bort és más finomságokat. A Klauzál téren már áll a város karácsonyfája, a Dugonics térre pedig időben megérkezett Rudi, a rénszarvas.

Fotók: Frank Yvette