Frank Yvette fotói

Frank Yvette fotós volt a vendég a szegedi Agórában

Helyi hírek Kultúra

A szegedi fotográfusok és a fotó iránt érdeklődők találkozója, avagy „terítéken” az objektív: kedden folytatódott a “Beszélgetés Szeged város jeles fotóművészeivel” című sorozat a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Ezúttal Frank Yvette fotóriportert hívták meg vendégnek, beszélgetőtársa Dömötör Mihály fotóművész volt. A hallgatóság megtudta,, hogy a vendég 15 éves kora óta fotózik, 1997-ben a Délmagyarországnál gyakornokként kezdte, majd külsős munkatársaként folytatta – mellette alkalmanként bedolgozott az MTI-nek is.

2006-től 2022. tavaszáig a Délmagyarország belső munkatársa volt, júliustól a Szegedi Nap internetes portálnál dolgozik.

Számos Nemzetközi Színház- és Táncfotó pályázaton nyert díjakat, jelentek meg képei szegedi írók könyveiben, szerepeltek fotói kiállításokon Szegeden, Veszprémben, Budapesten és Szabadkán is.

Frank Yvette

Tavaly ősszel kezdődtek a Szegedi Fotográfusok sorozat beszélgetései a Szent-Györgyi Albert Agórában, legutóbb Kuklis István fotóriporter mutatkozott be – beszélgetőtársa akkor Bakos András újságíró volt.

A nyitókép és a galériafotók Frank Yvette képei