Szabó Bálint

Vádemelés Szabó Bálinttal szemben, valótlanul állította, hogy elrabolták

Helyi hírek Rendőrség

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – írta hétfő délelőtti közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15. napján, este 7 órakor Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől. A vádlott a rendőröknek valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A vádlott valótlan bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Néhány napja egy más ügyben írtuk meg, hogy gyanúsított lett és nyomkövetőt is kapott Szabó Bálint. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki dr. Szabó Bálint Gábort, szegedi önkormányzati képviselőt.