Lukács János

Elhunyt Lukács János, a Pick egykori kézilabdása, volt megyei rendőrfőkapitány

Helyi hírek Sport

68 éves korában elveszítettük Lukács Jánost, csapatunk, a Szegedi Volán egykori játékosát. Egy nagyszerű embert, sportolót, családapát, nagypapát, barátot, örök Szeged-szurkolót – írta a pickhandball.hu.

“Még decemberben, a PICK Aréna avató előtt felhívtál bennünket. Minket, a szeretett klubodat, hogy sajnos nem tudsz eljönni hozzánk, mert műtétre mész. Mi mondtuk, hogy egy a lényeg, legyél jól, mert várunk, mert tudjuk, hogy mennyire kedvelsz bennünket. Az újszegedi sportcsarnokban lettél Szegeden ismert játékos. Várt téged a szegedi tábor, mert a bajnok Debrecenből igazoltál hozzánk. Kintről lőttél, sokszor kellett a hálót foltozni, mert bizony a te bombáid ezt sokszor szétszakították. Miután befejezted a pályafutásodat, akkor sem szakadtál el tőlünk.

Mindig mellettünk álltál, akkor is, amikor nem ment a csapatnak, akkor is, amikor meccseket, trófeákat nyertünk. Volt benned egy különleges elegancia, amit mi örökre eltettünk a szívünkbe, és azt is, hogy mindig volt egy kedves szavad hozzánk, egy vállveregetésed, ami erőt adott. Sohasem bántottál bennünket. A mai világban ez tanítani való dolog. Hiányzol majd nekünk. A jó Isten már nem adhatta meg, hogy eljöjj a mi csodás Arénánkba, pedig szerettük volna, és te is azért harcoltál minden nap, hogy megnézd a szeretett csapatodat.

Köszönjük amit a szegedi kézilabdáért tettél, ezért hálásak maradunk, emlékedet megőrizzük. Te már fentről figyelsz bennünket, és szurkolsz a többiekkel. Biztos, hogy Piki már Szabó Sonka és Giricz Sanyi közé ültetett, és mondta: Itt a te helyed! Lukács János! Isten nyugosztaljon!”

Lukács János a Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát 1982-ben. 1985-ben elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola átképző szakát. 1989-ben jogi szakvizsgát tett.

Lukács János
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

1972-77 között polgári alkalmazottként dolgozott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon. 1982 óta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon teljesített szolgálatot, 1997-től főkapitányként dolgozott, ezredesi rendfokozatban, rendőrségi főtanácsosi címmel. 2017-ben nyugdíjba vonult.

1991 óta a Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének külső előadója, címzetes egyetemi docens. Elnökként tagja volt az államvizsga bizottságnak.

Fotó: pickhandball.hu