401 új koronavírus-fertőzött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek

401 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az összes megyei fertőzött száma 32 190-re emelkedett.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 920 347 fő a beoltottak száma, ebből 689 392 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.

7263 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 641 124 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 161 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 399 961 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 221 002 főre emelkedett.12 291 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1497-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,5%-ot szemben a 10,6%-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban.  A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás.

A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is. Kérik őket, hogy ha még nem tették, akkor ma éjfélig regisztráljanak! Munkába álltak a katonai oltóbuszok is, amelyeket elsőként Nógrád megyei kistelepüléseken használnak mobil oltópontként a regisztráltak oltására.

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat, és felkészült a tömeges oltásokra is, ha jön elég vakcina. Minden célcsoport időben értesülni fog a rávonatkozó tudnivalókról.  Attól függően, hogy mennyi vakcina áll rendelkezésre, ütemes és tömeges oltás is lehetséges. Jelenleg is több mint 6 ezer oltópont működik az országban, háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok. Amennyiben több vakcina áll majd rendelkezésre, az oltópontok számát is növeljük. Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából – írja a koronavirus.gov.hu.

Víruskutató: a következő napokban tetőzhet a járvány Magyarországon

Angliában feloldották a kijárási korlátozásokat

Kezdhetjük elölről? Az oltóanyagoknak ellenálló mutációktól tartanak Németországban