Budapest főpolgármestere megakadályozná, hogy Debrecenbe költözzön a Természettudományi Múzeum

Helyi hírek

Szerdán derült ki egy titkos határozatból, hogy a kormány döntése értelmében Budapestről Debrecenbe költöztetik a Természettudományi Múzeumot. A határozat szerint a múzeumnak év végéig kell kiköltöznie a Ludovika épületéből egy ideiglenes helyre, majd tíz évük lesz arra, hogy Debrecenbe költözzenek, addig fel kell húzni az új épületet is. A dolgozók nem örülnek, van, aki úgy fogalmazott:

„viccnek is rossz, ennyi idő arra sem elég, hogy összecsomagoljanak”.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Népszavának azt nyilatkozta:

Mind főpolgármesterként, mind volt debreceni diákként tragikusan rossz döntésnek tartom a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetését.

Karácsony Gergely szerint az egész gyűjtemény átköltöztetése valószínűleg nem is lehetséges, vagy ha mégis, akkor irtózatosan sok pénzbe kerül, főként akkor, ha méltó helyet szeretnének kialakítani a bemutatására.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyűjtemény minél nagyobb részét, minél több vidéki kiállítóhelyen mutassák be, mondjuk vándorkiállítás formájában, de az egész múzeum vidékre költöztetése sem szakmai, sem egyéb okokkal nem magyarázható.

– magyarázta Karácsony, aki egyúttal jelezte, hogy már csütörtökön tárgyalásokat kezdeményeznek a kormány képviselőivel a múzeum más budapesti helyszínen való elhelyezéséről. A fővárosi önkormányzat bármilyen kompromisszumra kész ebben a kérdésben. A főpolgármester bízik abban, hogy a döntés még nem visszafordítható és a kedvelt közgyűjtemény Budapesten tartható.

Őrület! Tényleg Debrecenbe költöztetik a Természettudományi Múzeumot

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.