Az Állami Számvevőszék azt állítja, minden rendben van a győri önkormányzatnál

Helyi hírek

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) többször is ellenőrizte a győri önkormányzatot – emelte ki a szervezet szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) és a rendőrséget, hogy vizsgálja ki a győri önkormányzat “korrupciógyanús ügyeit”.

Az ÁSZ közleményében felidézte: Domokos László, az ÁSZ elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén, az ÁSZ 2018-as szakmai tevékenységéről szóló vitában azt mondta: “az Állami Számvevőszék az elmúlt években több alkalommal ellenőrizte a győri önkormányzatot, illetve annak gazdasági társaságait”. Hozzátette: a győri önkormányzatot érintő jelentések nyilvánosak, bárki számára elérhetőek az ÁSZ honlapján.

Kiemelték: az ÁSZ az elmúlt években több alkalommal végzett ellenőrzést Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatánál, amelyek érintették az önkormányzat gazdasági társaságait is. Az ÁSZ 2019. január 10-én hozta nyilvánosságra a győri önkormányzat utóellenőrzéséről szóló jelentését, amelyben a 2016 decemberében lezárult számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján, az önkormányzat által összeállított intézkedési tervben foglalt feladatok végrehajtását értékelte.

Azt írták: az ÁSZ az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely a feladatait a vonatkozó törvények, illetve a parlament döntései, határozatai alapján, a pártpolitikától függetlenül végzi. Az ÁSZ minden megkeresést, kezdeményezést egységes eljárásban kezel és értékel – tették hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.