Mintegy 700 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez

Helyi hírek

Rekordszámú bejelentés érkezett hétfőn délután a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Hirtelen csapott le a vihar Csongrád megyére, kora délután indult meg a lakossági bejelentések áradata a 112-es segélyhívószámra. Szinte a megye minden pontjáról érkeztek hívások, kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak komoly fennakadásokat a városokban és a külterületeken. Szeged városában tombolt legerősebben a vihar és a több mint 100 kilométeres szél. A közlekedők Szeged minden pontján kidőlt fákkal, úttestre hasadt faágakkal találkoztak, amelyek fennakadásokat okoztak a forgalomban is. A kidőlt fák a villanyvezetékeket is leszakították, a megye több pontján volt áramkimaradás. Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megye tűzoltói tegnap délután óta folyamatosan a viharkárok felszámolásán dolgoznak. Címről címre haladva végzik a mentéseket, a megerősített megyei főügyelet irányításával folynak a munkálatok.

A viharban három ember is megsérült. A szegedi tűzoltók délután kettő órakor egy kislányt mentettek, akinek a lába a leszakadó faágak alá szorult a Széchenyi téren. Miután a tűzoltók leemelték a nagy méretű ágakat a sérültről, a mentők azonnal kórházba szállították.

Jelenleg is húsz egység, több mint száz tűzoltó dolgozik Csongrád megyében. Több mint hétszáz bejelentés érkezett kedd reggelig, ebből az egységek háromszáz műszaki mentést végeztek el. A helyreállítási munkálatok előreláthatólag a szerdai napra is áthúzódnak. A hivatásos egységek munkáját a megye önkéntes tűzoltói is segítik.

– Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –