Kézi fűrésszel ütötte volt élettársát a derecskei férfi

Helyi hírek

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek ellene vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

2017. július 29-én reggel 9 óra körül a vádlott Derecskén, az egyik italbolt előtt egy kidöntött fát segített az útról eltakarítani, amikor észrevette, hogy közeledik felé kerékpárral a volt élettársa.

A férfi az élettársi kapcsolat megszakadását nehezen tudta feldolgozni, ezért azzal az ürüggyel, hogy az aranyláncát visszaadja, a nő után kiabált és megállította. A vádlott és a sértett beszélgettek, majd közöttük szóváltás alakult ki, később pedig a feldühödött vádlott megütötte a sértett fejét.

Az ütést követően a sértett otthagyta a vádlottat, tovább indult, azonban a vádlott felvette a közelben lévő legalább 50 cm szélességű keretes kézifűrészt és azzal a sértett után ment. A férfi a sértettet a kézi fűrésszel többször megütötte, combon rúgta, illetve a kerékpárját is megrugdosta.

Az asszonynak sérülése nem keletkezett, orvoshoz nem fordult. A vádlott által a bűncselekmény elkövetéséhez használt keretes kézifűrész emberi élet kioltására alkalmas, így a Büntető Törvénykönyv felfegyverkezve elkövetettnek tekinti a cselekményt.

A derecskei férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.