Díjazták a tavalyi év legkiválóbb debreceni pedagógusait

Helyi hírek

Az elmúlt év legkiválóbb, a szakképzésben tevékenykedő pedagógusait és tantestületét jutalmazták 2017. július 3-án a Debreceni Szakképzési Centrumban. A díjátadón a kitüntetetteket három kategóriában díjazták.

Három kategóriában a Debreceni Szakképzési Centrum tíz pedagógusa vehetett át elismerést az ünnepségen. Hüse Attiláné 40 éve kezdte a pályát, most pedig megkapta a Kiváló pedagógus kitüntetést.

A rendezvényen a centrum főigazgatója kiemelte, a díjazottak 9000 diák és 1000 dolgozó előtt állnak példaként teljesítményükkel. Hozzátette, a díj elismerés és kötelezettség is egyben.

– Nagy a cél. A város fejlődése, fejlesztése és a város fejlődésének szolgálata kiváló szakemberekkel. Ehhez nagyon sokat kellett dolgozni. A nagyon sok feladat közben mindenki tette a dolgát. De bizony voltak, akik az év során még kiemelkedőbb eredményeket értek el – mondta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója.

A város részéről Komolay Szabolcs köszöntötte a pedagógusokat. Az alpolgármester a két éve életre hívott szakképzési centrum példaértékű munkáját emelte ki. Debrecen célja, hogy a térség regionális központjává váljon, ehhez pedig elengedhetetlenek a kiváló szakemberek.

A városnak ahhoz, hogy fejlődni tudjon és ahhoz, hogy ezek a vállalatok itt hosszútávra megtelepedjenek, rendkívül sok jól képzett szakmunkásra és érettségizett, vagy a későbbiekben egyetemet végzett szakemberre van szükség. Ehhez egy olyan oktatási rendszerre van szükség, amely ezt az igényt ki tudja szolgálni – mondta az alpolgármester.

Nemcsak egyéni, intézményi elismerést is átadtak az ünnepségen. Az elmúlt tanévben kiemelkedő szakmai és pedagógia munkát végzett nevelőtestület díját a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola érdemelte ki.

Az eseményen díjat kapott még Kovácsné Győrfi Enikő, id. Barcsa Lajos, Makai Mária, Szabó Imréné, Józsáné Székelyhidy Anita, Szilágyi Sándor, Sándor Zoltán és Volosinovszki Sándor.

Fotó: Miskolczi János