Ifjak adnak vért márciusban

Helyi hírek

A segítő szándék és az Országos Felsőoktatási Véradóverseny szellemében nyújtják segítő karjukat az egyetemista donorok március 22-én 9.00 és 16.00 óra között Debrecenben, a Veres Péter Kollégiumban.

Egy héttel március 15. után „adják vérüket” a Debreceni Egyetem diákjai: március 22-én 9.00 és 16.00 óra között a Veres Péter Kollégiumban (Böszörményi út 138.) várják őket a vöröskeresztes véradásszervezők. Az egyetemisták határozott célja, hogy három-három embertársuk életét megmentsék, miközben maguk felfrissüljenek és létfontosságú – más körülmények között költséges – szűrővizsgálatokon essenek át. Motiválja őket az is, hogy a véradás az Országos Felsőoktatási Véradóverseny része.

Féláron a Sárgulási Bálba

A hallgatókat – mint legutóbb kiderült – elsősorban a segítő szándék vezeti, ám várja őket meglepetés is. A közelgő Sárgulási Bálra 50%-os kedvezményt kap minden ifjú véradó. A vidám programot május 13-án a Böszörményi úti Campus Aulájában szervezi meg a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának, s a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Hallgatói Önkormányzata. A bállal zárul a végzős hallgatók ’Sárgulási hete’.

Felvértezve TAJ-számmal és iratokkal

A Vöröskereszt véradásszervezői kérik az egyetemistákat, hogy a „bevetésre” feltétlenül hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat. Előtte étkezzenek a napszaknak megfelelően és igyanak sok folyadékot.