Gyermekvédelmi központnak segítettek egy debreceni multicég önkéntesei

Gazdaság Helyi hírek

A British Telecom (BT) mintegy ötszáz munkatársat foglalkoztató debreceni tagvállalata vállalati önkéntességi napot tartott az István Király téren. A térség egyik meghatározó munkaadójának közel félszáz munkatársa ajánlotta fel önkéntes segítségét a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ nevelőszülői hálózata számára.

„A BT számára kiemelt terület az oktatás, a képzés, amelyet minden városban aktívan segít, de a vállalati önkéntesség is része a BT globális értékrendjének, szerte a világon, így itt Debrecenben is” – hangsúlyozta köszöntő beszédében Kocsik-Marossy Virág, a BT ROC Kft. Service Delivery üzletágának vezetője. Az üzletágvezető rámutatott, A BT számára rendkívül fontos, hogy minden városban, ahol jelen van, aktív és pozitív szereplője legyen a város életének.

“Fenntarthatóság és fejlődés a kulcsa a jó vállalati polgárságnak” – mondta el Kocsik-Marossy Virág, aki beszéde végén megköszönte Debrecen városának, és a cívisváros polgárainak, hogy befogadják a céget és lehetővé teszik, hogy a BT ROC jó vállalati polgárként részese lehessen ennek a közösségnek és tehessen szűkebb régiójáért.
A vállalat önkénteseinek részvételével aztán kezdetét vette az önkéntességi nap programja, kézműves programokkal, ugrálóvárral, pónilovaglással, óriás buborék készítéssel, végül egy vidám táncházzal.

A BT az önkéntességen kívül számos programmal szeretné felkarolni a tehetséges fiatalokat, támogatni az egyetemi diákok gyakorlati tudás szerzését, megismertetni őket a szolgáltató központok nemzetközi világával.