Szegedi Biológiai Kutatóközpont

A gombák soksejtűségének vizsgálatára nyert európai támogatást Nagy László, az SZBK kutatója

A gombák soksejtűségének és morfogenezisének genetikai szabályozását vizsgálja tovább Nagy László, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) Biokémiai Intézetének tudományos főmunkatársa az Európai Kutatási Tanács (European Research Council – ERC) támogatásával – közölte honlapján az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó intézet kedden.

Autópálya-matrica árak januártól

Több mint 3 millió éves sztrádamatrica jár le január 31-én

Több mint 3 millió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor, a hónap utolsó napjáig kell megújítani a mentességeket, kedvezményeket is – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az MTI-nek küldött hétfői közleményében.

modellautó vásárhely

A Mammuth Works modellautója a kamara vásárhelyi kihelyezett elnökségi ülésén

A világon egyedülálló, egyedi R/C autót gyártó hódmezővásárhelyi testvérpár, Kiss Attila és Kiss Csaba által megálmodott vállalkozás, a Mammuth Works is bemutatkozott hétfő délután a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hódmezővásárhelyi kihelyezett a Hotel Ginkgóban.

Felbontották a villamosmegálló térköveit a szegedi Nagyposta előtt

A szegeder.hu úgy értesült, hogy a munkaterületen az MVM Démász Áramhálózati Kft. megbízásából dolgoznak. Az állami vállalat kábelhálózat építését végzi, ami része  „Szeged, Korányi fasor 14–15. alatti ingatlanon létesítendő ún. energiablokk emeltszintű villamosenergia-ellátása” című projektnek. Az is kiderült, hogy a kivitelező „sajnos nem az előzetesen megtervezett és egyeztetett módnak megfelelően zárta le és kerítette el […]

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Három és fél millióért megvásárolta barátja élettársát, majd egy vascsővel agyonütötte a férfit

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki 3,5 millió forintért megvásárolta barátja élettársát, majd miután az üzleten összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.