Szeged, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, oktatás, Gyakorló iskolák, fejlesztés

500 milliós uniós forrásból felújították az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskoláját

A Szegedi Tudományegyetem 500 millió forintos uniós támogatásból fejlesztette az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola infrastruktúráját és a gyakorlati képzés megújítására is fordítottak a támogatásból.

Szeged, átadás, Bagoly Utcai Bölcsőde, bölcsőde, gyerek, nevelés, önkormányzat, újszeged

Átadták Szeged legkörnyezetbarátabb bölcsődéjét

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017 óta eddig hat bölcsődét újított fel összesen közel 1,4 milliárd forintból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Most a marostői  városrészben a Bagoly Utcai Bölcsőde felépítésével a város legkörnyezetbarátabb, legzöldebb bölcsődéje épült meg.

Archív fotó: Urbán Tamás / Fortepan

Egy nappal tovább lesz látható az István, a király a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Újabb előadásnapon tűzi műsorára az István, a királyt 2024-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok, Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját a korábban meghirdetett dátumok mellett augusztus 18-án is láthatja majd a Dóm téri közönség.

Szeged, 15. Szegedi Képregény fesztivál, Somogyi könyvtár, kultura, képregény

Jótékonysági könyvvásárral segíti a nehéz sorsú gyermekeket a Somogyi-könyvtár

Immár kilencedik esztendeje, hogy a Somogyi-könyvtárban adventi és karácsonyi kezdeményezéseként, használt könyveket kínálnak az olvasóknak eladásra, az önkéntesen meghatározott adományokat – amelyeket a gyűjtőládába helyezhetnek el – pedig jótékony célra fordítják.