Sporttehetségeket támogat a Mol-Új Európa Alapítvány, már lehet pályázni

Gazdaság Ország Sport

Hetvenöt millió forintos keretösszeget különített el a hazai és nemzetközi sportversenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó 10-17 éves tanulók, általános és középiskolás diákok támogatására a Mol-Új Európa Alapítvány, melyhez július 16-ig lehet benyújtani a pályázatokat.

A szervezet hétfői közleménye szerint minél több tehetséges sportolót szeretnének segíteni a további szakmai fejlődésben és a hosszú távú sportkarrierben. Az érintettek négy kategóriában nyújthatják be a pályázatukat a vissza nem térítendő, egyszeri pénzügyi támogatásra, melyek elosztásáról a szervezet kuratóriuma dönt.

“Hiszünk abban, hogy felelősek vagyunk azokért a generációkért, akik a jövőnket jelentik, és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a Mol-Új Európa Alapítvány pályázatain keresztül hozzájáruljunk Közép-Kelet-Európa fejlődéséhez, legyen szó a gazdaság, a társadalom, a kulturális élet támogatásáról, tehetséggondozásról, sport- vagy szociális projektek megvalósításáról” – idézte a közlemény Miklósa Erikát, a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnökét.

A pályázók támogatást igényelhetnek tandíjra, ösztöndíjra, a felkészülést támogató tanfolyamok költségére, és pályázhatnak a sporttehetségek a nemzetközi és országos versenyekre való felkészüléshez szükséges felszerelések és sporteszközök finanszírozására, valamint utazási költségtérítésre, amely az itthoni és külföldi edzőtáborokban, edzéseken, versenyeken való részvételt segíti. Mindezek mellett akár szakemberek díjának finanszírozására is nyújthatnak be támogatási igényt a diákok.

Pályázni a kérelemmel és a szükséges mellékletek benyújtásával a tehtam@molujeuropaalapitvany.hu e-mail címen lehet, a kuratórium pedig legkésőbb szeptember végéig dönt, és értesíti a pályázókat az eredményről. Az elnyert támogatást október 2. és 2024. július 31. közötti időszakban lehet felhasználni.