Mi a pálya, Debrecen?

Gazdaság

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum kezdeményezésére, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével idén már országosan szervezi meg a “Mi a pálya?” műszaki pályaválasztási fesztivált. 

A folyamatos technikai fejlődés következtében több műszaki területen is jóval több új szakemberre van szükség minden évben, mint amennyi diák jelenleg végez a szakmát oktató középiskolákban. Ez a jelenség az apropója  a fesztiválnak. Öt magyarországi nagyvárosban – Budapesten, Pécsen, Győrben, Miskolcon és Debrecenben – mintegy 7000 diákot várnak a programokra, amelyeken ötven cég és iskola mutatja meg a műszaki pályák, köztük a villamosipari szakmák szépségét.

A sajtótájékoztatón részt vett Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere, Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója, Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója és Günthner Attila, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület mentor programjának vezetője