Szeged, családi nap, Bartók tér, felújítás, önkormányzat, belváros, játszótér, Botka László

NGM: családok életét jelentős mértékben befolyásolják az üzemanyagárak

A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások mellett az üzemanyag-költések teszik ki. Ez azt jelenti, hogy a lakosság esetében az üzemanyagár alakulása az egyik legmeghatározóbb tényező, amely érdemben befolyásolja a családok fogyasztását – hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A jegybank felméri a magyarországi kriptopiaci szereplőket

A kriptopiaci szereplők, így a kriptoeszköz-szolgáltatók szabályozott keretek között történő engedélyezéséről és felügyeléséről szóló uniós és magyarországi jogszabályok elfogadásával párhuzamosan a jegybank felméri, hogy hány itthoni szereplő kíván elindulni a piacon – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel hétfőn.

Szeged, panel házak, Felsőváros, lakótelep, lakás, ingatlan

Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak

A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre – ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Tv2 Mokka című műsorában kedden reggel.

Szeged, tankolás, benzinkút, benzin, Diesel, autó, közlekedés, gazdaság, drágulás

Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön behívatta a hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), köztük a Mol képviselőit a belföldi piacon kialakult magas üzemanyagárak miatt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön.

Szeged, Volánbusz, elektromos busz, közlekedés, tömegközlekedés, utazás, bemutató, Széchenyi tér

A Volánbusz pályázati támogatással szerezhet be 20 új elektromos autóbuszt

A Volánbusz 20 darab új elektromos autóbusz beszerzésére és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére nyújthat be támogatási kérelmet a HUMDA Zrt. kiírására, és megjelent a járművek beszerzésére vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása is – közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

Szeged, SZTE, József Attila Tanulmányi és Információs Központ, TIK, egyetem, könyvtár, számítógép, informatika

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért – Szegedre is ellátogatnak

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít – jelentette be csütörtökön a hatóság.

forint, pénz, fizetés, infláció, gazdaság

KIM: egyeztetés kezdődött az állami fenntartású egyetemek bérfejlesztéséről

Az állami fenntartású egyetemek bérfejlesztéséről kezdődött egyeztetés a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), valamint az állami egyetemek képviselői között csütörtökön – tudatta a tárca innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkársága az MTI-vel közleményben.