Vezetői tanácsok a Dreherek nyomán – előadás és könyvbemutató volt a kamarában

A személyes vezetői tanácsadással foglalkozó, elsőkönyves Iglódi Csaba volt kedden a megyei kamara Női Vezetői Klubjának vendége, aki most megjelent Dreher-szimfónia című könyve nyomán tartott előadást vezetői készségekről, lehetőségekről, döntéshelyzetekről.

Továbbra is egyéves csúcs közelében a forint, bőven 370 alatt az euró

Kismértékben gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre az előző esti szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, de még így is közel egy éve nem látott szinteken kereskednek a magyar fizetőeszközzel. Az euró árfolyama az esti 367,93 forintról 368,18 forintra emelkedett reggel fél hétkor. A dollárt az esti 344,11 forint után 344,42 forinton […]

tanárok, diákok, demonstráció, tiltakozás, tüntetés

Hiába a sok tüntetés, az Országgyűlés elé kerül a státusztörtvény

A kormány kedden benyújtja az Országgyűlésnek a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény tervezetét, amely megalapozza a pedagógusok társadalmi, szakmai megbecsülését, további jelentős béremelését – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.

Népszámlálás – KSH: többen élnek az agglomerációban, nőtt a lakások száma és mérete

A tavaly őszi népszámlálás adatai szerint a nagyvárosok népessége általánosságban csökkent, vonzáskörzetüké azonban jellemzően gyarapodott, nőtt a lakások száma és mérete is, egy lakásra pedig kevesebb lakó jut – közölte Kovács Marcell, a népszámlálás projektvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Sporttehetségeket támogat a Mol-Új Európa Alapítvány, már lehet pályázni

Hetvenöt millió forintos keretösszeget különített el a hazai és nemzetközi sportversenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó 10-17 éves tanulók, általános és középiskolás diákok támogatására a Mol-Új Európa Alapítvány, melyhez július 16-ig lehet benyújtani a pályázatokat.