GVH: terjed a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben

Terjed a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben, az európai fogyasztóvédelmi hatóságok gyorsvizsgálata alapján a kereskedők több mint harmada észrevétlen, úgynevezett sötét “mintázatú” módszerekkel manipulálja a fogyasztókat az online térben – hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) keddi közleményében miután részt vett az európai gyorsvizsgálatban.

KSH: az ipari termelői árak 2022-ben átlagosan 33,7 százalékkal emelkedtek

Az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9 százalékkal nőttek, az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7 százalékkal emelkedtek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Autópálya-matrica árak januártól

Több mint 3 millió éves sztrádamatrica jár le január 31-én

Több mint 3 millió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor, a hónap utolsó napjáig kell megújítani a mentességeket, kedvezményeket is – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az MTI-nek küldött hétfői közleményében.

modellautó vásárhely

A Mammuth Works modellautója a kamara vásárhelyi kihelyezett elnökségi ülésén

A világon egyedülálló, egyedi R/C autót gyártó hódmezővásárhelyi testvérpár, Kiss Attila és Kiss Csaba által megálmodott vállalkozás, a Mammuth Works is bemutatkozott hétfő délután a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hódmezővásárhelyi kihelyezett a Hotel Ginkgóban.

Felbontották a villamosmegálló térköveit a szegedi Nagyposta előtt

A szegeder.hu úgy értesült, hogy a munkaterületen az MVM Démász Áramhálózati Kft. megbízásából dolgoznak. Az állami vállalat kábelhálózat építését végzi, ami része  „Szeged, Korányi fasor 14–15. alatti ingatlanon létesítendő ún. energiablokk emeltszintű villamosenergia-ellátása” című projektnek. Az is kiderült, hogy a kivitelező „sajnos nem az előzetesen megtervezett és egyeztetett módnak megfelelően zárta le és kerítette el […]