Nehezen megy a nyelvtanulás? Ezeket próbáld ki!

Az angol nyelv megtanulása sok embernek elképzelhetetlennek tűnik, pedig akár még szórakoztató is lehet. Igaz, hogy sok olyan nyelvtani szabály található az angol nyelvben, amely még azoknak is bonyolultnak tűnik, akik egyébként már jól beszélik az angol nyelvet. Megfelelő stratégia mellett tanulható az angol nyelv, csak vannak a tanulást segítő szokások amelyeket érdemes gyakorolni. A […]

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagdíja a harmadik negyedévben

A harmadik negyedévben majdnem 127 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötöttek az autósok a Netrisknél, 8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál; az átlagdíjak szintén 8 százalékkal nőttek, meghaladták az 52 ezer forintot – közölte a biztosításközvetítő cég szerdán az MTI-hez eljuttatott statisztikai összefoglalójában.

A Gazdasági Versenyhivatal megbüntette a Drehert

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 12 millió forint bírságot szabott ki a Dreher Sörgyárak Zrt.-re, és megfelelési program kialakítására kötelezte. A GVH vizsgálata feltárta, hogy a sörgyártó cég a törvényi tilalom ellenére olyan szerződési feltételekkel kötött megállapodást egy budapesti vendéglátóhellyel, amely szinte kizárólagosságot eredményezett annak sörválasztékában – ismertette keddi közleményében a hivatal.

Ismét összegyűltek a Csongrád-Csanádi vállalkozók a TOP 100 Gazdasági Konferencián

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network Szegeddel közösen idén is megrendezte a TOP 100 Gazdasági Konferenciáját október 12-én Szegeden, a Szent Gellért Fórumban. A térség immáron hagyományosan legrangosabb gazdasági, társasági eseményén a vállalkozói szférát érintő legfontosabb kérdések voltak terítéken, mint például a vármegye és az ország gazdasági kilátásai, a globalizáció, a hatékony […]

Meghaladta a 2,6 ezer milliárd forintot tavaly a száz legnagyobb Csongrád-Csanád vármegyei cég összesített árbevétele

A 2021-es évhez képest 21 százalékkal nőtt, meghaladta a 2,6 ezer milliárd forintot tavaly a 100 legnagyobb nettó árbevételt elérő Csongrád-Csanád vármegyei székhelyű vállalkozás összteljesítménye – derül ki a csütörtökön bemutatott Top 100 – Csongrád-Csanád Vármegye Gazdasága 2022 című kiadványból.

bevásárlás, nyugdíj, nyugdíjas

Szeptemberben 12,2 százalék volt az infláció

Szeptemberben 12,2 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest, a járműüzemanyagok ára jelentősen emelkedett, az élelmiszereké csökkent augusztushoz viszonyítva. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,4 százalékkal nőttek, ezen belül az élelmiszerek 0,2 százalékkal olcsóbbak lettek – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).