Spanyolországban hárman haltak meg a rossz időjárás miatt

Európa

A rossz időjárás három halálos áldozatot követelt Spanyolországban, ahol az erős szél, az eső és havazás miatt több közút járhatatlan és több mint 200 ezer diáknak marad el a tanítás hétfőn.

Egy 63 éves férfi Kasztília és León tartományban veszítette életét fejsérülés következtében, amelyet a saját házáról lezuhanó tetőcserép okozott. A valenciai régióban egy 54 éves román állampolgárságú hajléktalan nő fagyott meg egy parkban. Egy 44 éves férfit pedig egy, a havas úton megcsúszott kisteherautó gázolt el Asztúriában.

Az alicantei repülőtér vasárnap óta zárva tart, emiatt összesen 179 járatot töröltek vagy irányítottak át. Az erős széllökések miatt a valenciai légkikötő helyett tizenkét repülőgépnek más spanyol reptereken kellett landolniuk.
Katalóniában 12 méter magas hullámokat és óránként 122 kilométeres erősségű szelet mértek, emiatt például Barcelonában a polgári védelem arra szólított fel, hogy mindenki maradjon távol a tengerparttól, és kerülje a fákkal borított területeket. A közparkokat elővigyázatosságból bezárták.

Szünetel a kompközlekedés a Baleár-szigetek felé, ahol az esőzések áradásokat okoznak.
A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárásért a Gloria nevű vihar a felelős, amely még huszonnégy óráig érezteti hatását az Ibériai-félszigeten.