EURÓPAI VÁLASZTÁSOK 19 – NAPONTA FRISSÜLŐ ÉRDEKES TARTALMAK AZ EURÓPAI PARLAMENTTŐL MÁJUS 26-IG

Európa
Színes tartalmak a tagállamokból
Filmrendezők nyílt levele Európához

Május 21-én, kedden, 17:30-kor a Malmaison előtt Cannes-ban Céline Sciamma és több rendező olvassa fel azt a nyilatkozatot, melyet 400 európai filmrendező írt alá, és mellyel az uniós választási részvétel fontosságára hívják fel a figyelmet, hangsúlyozva Európa kulturális különlegességét. Az eseményen Európa filmvilágának kulcsfontosságú szereplői vesznek részt. Magyar részről Kocsis Adrienn, a Pál Adrienn rendezője, a 2010-es cannes-i fesztivál “Un certain regard” szekciójának nyertese írta alá a nyilatkozatot. 

Kampányfinis – össz-európai önkéntesek, szervezetek és támogatók

Az Európai Parlament példa nélküli, nemzeteken átívelő mozgósító intézményi kampányában rengeteg önkéntes és szervezet  kapcsolódott be. Közös cél a választási részvételre ösztönzés. Európán átívelő kezdeményezések sora mutatja a kampány sikerességét: Diana Zurloewen német insta- és youtube divat-influencer, Hugo Decrypte francia youtuber, Myss Keta olasz rapper saját tartalmak sorozatával buzdítják követőiket, hogy menjenek szavazni.

A Lufthansa repülőire “Mondj igen-t Európára” feliratot festett, a Bayern München stadionja Münchenben EU-zászló színeiben tündökölt, a Lime ingyen bocsátja robogóit a szavazók rendelkezésére, hogy eljuthassanak a szavazókörükbe több tagállamban, és sok más vállalkozás is csatlakozott különböző módokon a mozgósító kampányba (Maersk, Deutsche Bahn, Spotify, Flixbus, DHL, Johnson and Johnson, többek között). 

Magyarországon a Glamour magazin indított insta-fotósorozatot hazai hírességek, pl. Sydney van den Bosch youtuber részvételével, kapcsolódva olasz testvércége, a Vogue Italia kezdeményezéséhez.

Focizz és szavazz! 
Antonio Tajani, az EP leköszönő elnöke és a FIFPRO szövetség elnöke, Jonas Baer-Hoffmann közös megállapodást írt alá a szavazók mozgósítására 2019-ben. Több klub is részt vesz az EP intézményi mozgósító kampányában: AIC (Olaszország), VDF (Ausztria), HUNS (Horvátország), AFE (Spanyolország), SJPF (Portugália), SFS (Svédország), SPINS (Szlovénia), CAFH (Csehország), JPY (Finnország), és PASP (Ciprus).Ennek egyik eredményeképpen született Kevin Trapp (DE, Eintracht Frankfurt) videója, amely ezen a linken elérhető

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.