Kárpátalján újabb megfertőződések oka lehet a delta variáns

Ukrajnában újabb hat kárpátaljai beteg esetében feltételezik, hogy a koronavírus erősen fertőző, először Indiában megjelent delta variánsával fertőződött meg – közölte az UNIAN hírügynökséggel Ljubov Danics, az egészségügyi minisztérium kárpátaljai regionális betegségmegelőzési központjának epidemiológusa.

A Közös Kutatóközpont jelentése: a világjárvány kitörése óta megkétszereződött az EU-ban azok száma, akik magányosnak érzik magukat

Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának (Joint Research Centre, JRC) ma kiadott jelentése szerint az EU-ban minden negyedik ember vallotta magányosnak magát a koronavírus-világjárvány első hónapjaiban. Az uniós jelentés ismerteti a magánnyal és a társadalmi elszigeteltséggel kapcsolatos legújabb tudományos bizonyítékokat, és elemzi az Eurofound (az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításért) felmérését. Az adatok szerint […]

A franciák fele mindkét oltási adagot megkapta

Franciaországban átlépte a 40 milliót azoknak a száma, akik megkapták a koronavírus elleni oltás első adagját, azaz a teljes lakosság csaknem 60 százaléka – írta a Twitteren hétfőn Emmanuel Macron államfő. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a lakosság fele, 33,2 millió ember a koronavírus elleni oltásnak már mindkét dózisát felvette.

Horvátország ismét szigorításokat vezethet be az újonnan fertőzöttek növekvő száma miatt

A növekvő koronavírus-esetszámok miatt Horvátország még azelőtt újabb szigorításokat vezethet be, hogy lejárnának a július 31-ig érvényben lévő korlátozások – írta a Jutarnji List című horvát napilap szerdán a nemzeti válságstábra hivatkozva.

Az uniós bíróság szerint betiltható az európai vállalatoknál a hidzsáb viselése

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki ítéletében két ügyben is kimondta, hogy az európai vállalatok megtilthatják alkalmazottaiknak a muszlim nők hagyományos fejkendőjének, a hajat és a nyakat eltakaró hidzsábnak a viselését, amennyiben szükségesnek tartják, hogy az ügyfelek felé semlegesnek mutassák magukat vagy megelőzzék az esetleges társadalmi konfliktusokat.