Az SZTE is részt vesz a EUGLOH Szövetség éves nagyrendezvényén

Egyetem

2021. május 12-én tartja éves nagyrendezvényét az EUGLOH Szövetség, amelyen öt európai egyetem kínál izgalmas programokat a hallgatóknak. A franciaországi Paris-Saclay Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, a portugál Portói Egyetem és a müncheni Ludwig Maximilians Egyetem mellett a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz a virtuális eseményen. A rendezvényt a szegedi Fool Moon koncertje zárja.

Az Alliance Day, azaz a Szövetségi Nap célja, hogy az öt egyetem polgársága ízelítőt kaphasson abból a nemzetközi kampuszhangulatból, ami a EUGLOH egyetemek összeségét jellemzi. Az Alliance Day idei szlogenje: Exploring the World With Today’s Constraints – azaz a világ felfedezése a mai akadályok tükrében. A rendezvény programjai az akadályok ellenére is közel hozhatják az Európa öt különböző részén működő egyetemet.

A EUGLOH szövetség éves nagyrendezvénye egy izgalmas, háromdimenziós platformon kap helyet. A résztvevők a kiállítási terekben találkozhatnak az egyetemek képviselőivel, illetve csatlakozhatnak az élő programokhoz. Meghallgathatják a rektorhelyettesek kerekasztal-beszélgetését a EUGLOH partnerek együttműködéséről és a virtuális mobilitásban szerzett tapasztalataikról. Továbbá megtekinthetik a fotópályázat résztvevőinek munkáit, és találkozhatnak a francia-magyar szervezésű Let’s talk kurzus hallgatóival, oktatóival.

Az érdeklődők a rövid videók segítségével megismerhetik az egyes intézmények szereplőit, épületeit, programjait. Ha kedvet kapnak, akár egy-egy szemesztert is eltölthetnek a partneregyetemek egyikénél, vagy jelentkezhetnek azok online, kreditet érő kurzusaira. De a diákok részt vehetnek közös főzőprogramon is, vagy akár lazíthatnak jógával.

A programokba 10 órától 17 óráig bármikor be lehet kapcsolódni. A napot a szegedi Fool Moon zenekar koncertje zárja.

A programon a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Részletes program és regisztráció itt.