Már otthon is kitölthető a betegellátáshoz szükséges kérdőív

Egyetem
Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba érkező betegek ellátását gyorsítja, ha az érintettek már otthon kinyomtatják és kitöltik az úgynevezett pretriázs kérdőívet, mert így a betegellátásra való előkészítés három fázisából már csak kettőn kell átesniük a pácienseknek.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egységeiben visszaállt a járóbeteg ellátás, a pácienseket telefonon egyeztetett időpont alapján fogadják.

A rendelésre érkezéskor át kell esniük az úgynevezett pretriázson, vagyis azon az előszűrésen, amellyel a páciensek közül a koronavírus gyanús eseteket szűrik ki. Ennek első lépése a telefonos előszűrés, a második a testhőmérséklet mérése, valamint a pretriázs kérdőív kitöltése.

 

  • Ha a hozzánk érkező páciensek otthon kinyomtatják és kitöltik a pretriage kérdőívet, és magukkal hozzák azt a rendelésre, azzal megkönnyítik az egészségügyi intézményekben zajló pretriázs feladatot. Ebben az esetben ugyanis már csak egy testhőmérséket mérés és a triázs személyzet aláírása kellene ahhoz, hogy a páciensek bejussanak a szakrendelésre, ezzel pedig lényegesen megkönnyítenék az egészségügyi személyzet munkáját – mondta dr. Pető Zoltán, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály vezetője.

A pretriázs kérdőív öt kérdést tartalmaz, a kérdések mind arra hivatottak, hogy kiszűrjék a koronavírus gyanús eseteket, és ezáltal megakadályozzák a továbbfertőzést.

A kérdőívet a páciensnek alá kell írnia, és fel kell tüntetnie a kitöltés dátumát is.