Szombaton kezdődik a floorball szezon, dobogóra készül a DEAC

Egyetem Sport

Szombaton a DEAC OB I-es floorball csapata számára is kezdetét veszi a bajnoki küzdelemsorozat. Az előző szezonban negyedik helyen záró gárda célja idén az előrelépés, azaz a bajnoki dobogó elérése.

Jelentős reformokkal indul az új idény: az előző évad dobogósai mentesülnek a hazai alapszakaszban való részvétel alól, ők egy nemzetközi ligában mérkőznek meg és a rájátszásra csatlakoznak vissza. Az így megüresedett helyeket a másodosztály csapatival töltötték fel, végül 9 gárdával indulnak meg az alapszakasz küzdelmei. A páratlan számú csapatok miatt egy csapat mindig szabadnapos – az első játéknapon épp a DEAC volt az, ezért az egyetemisták számára a második forduló jelenti a bemutatkozást.

Ami a keretet illeti: mindkét oldalon vannnak nevek. Jelentős erősítés, hogy Hoffmann Tamás és Praznovszky Pál csatlakozott a cívisvárosiakhoz: mindketten fiatal, agilis játékosok, akik akár a holtpontokon is át tudják lendíteni a srácokat. Nem tagja a keretnek a Hojcska-testvérpár, valamint Balogh János sem. Örömteli ugyanakkor, hogy több fiatal is kopogtat a csapat ajtaján, adott esetben akár ők is bevethetőek lesznek. Ami az egyetemi vonatkozást illeti: a 22 benevezett játékosból 9-en jelenleg is a DE hallgatói, 5-en pedig már megszerezték diplomájukat is, ketten pedig itt tervezik a továbbtanulásukat.

Hoffmann Tamás

Ami a szombati, szezonnyitó találkozót illeti: az OB II aranyérmese látogat a DESOK-ba. A komáromi gárda az SZPK második csapatának számít, ez a kereten is látszik: néhány rutinos játékos mellett számos feltörekvő fiatal kergeti itt a lyukacsos labdát. A debreceni védőknek külön érdemes lesz figyelni Zsámboki Dánielre, aki bárhonnan képes a gólszerzésre. Ami a két csapat korábbi mérkőzéseit illeti: eddig 8 alkalommal találkoztak a felek, amikor még a DEAC is a második vonal tagja volt. Ez az eredményeken is meglátszik: 3 debreceni győzelem mellett 5 alkalommal a komáromiak örülhettek a két pontnak, a gólarány jobban a vendégek felé billen: 54:36 a javukra. Debrecenben legutóbb 2017. november 25-én játszottak a csapatok, akkor fölényes, 11:4-es DEAC-siker született.

Ami a szombati mérkőzést és az új idényt is illeti: nagyon bizakodóak a DEAC játékosai. A csapatkapitány, Varga Gergő így foglalta össze gondolatait.

Varga Gergő

„Hoffmann Tomival sokat erősödünk idén, nagyon fontos játékosa lesz a csapatnak. Döntő pillanat specialista: nem 6 gólos vezetésnél lő még 3-mat, hanem döntetlennél lő egyet a végén. Ez nagyon fontos nekünk. Vannak jó kapusaink, és a bravúros tavalyi keret nagy részére is számíthatunk… Kimondottan bizakodó vagyok.”.

Az előző szezon legjobbjábak megválasztott dr. Héjja Gábor így vélekedik a szombati mérkőzésről. „Egy hajtós, látványos és szoros mérkőzést. Kétévvel ezelőtt az OB II-ben jó meccseket vívtunk egymás ellen, remélem most is így lesz, DEAC győzelemmel. Nem lesz egyszerű, úgyhogy mindent be kell adni.”

Héjja Gábor

A komáromiak csapatkapitányát, Pete Józsefet is sikerült megszólaltatni. „Várjuk a mérkőzést, ugyan úgy készülünk, mint eddig: természetesen a célunk a győzelem, de tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, hiszen a DEAC-nál nagyon sok jó képességű játékos játszik.”

Érdekesnek ígérkező mérkőzésre van tehát kilátás szombaton kora délután a DESOK Sportcsarnokban. A szervezők ezúttal is igyekeznek kitenni magukért: a kezdőütést dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere végzi majd el, valamint a szünetekben játszani is lehetőség.

Salming Férfi OBI, 2. forduló:
Debreceni EAC – SZPK Komárom
2019. szeptember 21., (szombat), 14:00
DESOK Sportcsarnok

Facebook esemény

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.