Megyei rangadóra készülnek a férfi kézilabdázók, győzelmet remélnek a floorballosok

Egyetem Sport
Az NB I/B meglepetéscsapata, a DEAC a Balmazújvárost fogadja vasárnap kora este. A bennmaradásért játszik a futsalcsapat, és pályára lépnek a női kosarasok, a férfi röpisek, valamint a floorballosok is.

Kézilabda – a Balmazújváros a vendég

A szomszédvár Újváros legénysége nagy változásokon ment keresztül a télen, miután január végén bejelentették, hogy anyagi helyzetük miatt több meghatározó játékos, sőt az edző is távozik a csapattól. A két együttes már ősszel is szoros mérkőzést játszott egymással, kis híján bravúrt hajtottak végre Újvároson a debreceni egyetemistákVasárnap este 18 órától újra erre készülnek. Mándi Norbert, a DEAC kiváló kapusa úgy látja, a Balmazújváros meggyengülése miatt nem szabad elbízniuk magukat.

– Magas átlövőik vannak, így sok távoli lövésre számítok. Kétféle védekezéssel készülünk ellenük, éppen a lövők miatt. Egy szűkebb hatosfalat gyakoroltunk, illetve ha az átlövőik jó napot fognak ki, akkor 5-1-es nyitottabb védekezésre válthatunk. Arra készülünk, hogy agresszív védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel sok lerohanás-gólt szerzünk, és mindenképpen győzni szeretnénk. Az őszi meccs óta jobb csapat lettünk, és ezt szeretnénk bebizonyítani magunknak és a nézőknek is – hangsúlyozta a kapus.

Férfi futsal – rangadó a bennmaradásért

Rangadót játszik tfő este a DEAC futsalcsapata az Aramis ellen. A debreceni egyetemisták 18:40-kor lépnek pályára a közvetlen rivális otthonában, az élvonal 16. fordulójában. A két együttest mindössze egyetlen helyezés és ugyanennyi pont választja el egymástól, s a DEAC van jelenleg jobb pozícióban a bennmaradásért vívott harcban.

A csapatnak önbizalmat adhat a közepén, magabiztosan megnyert Magyar Kupa-negyeddöntő, s ezzel együtt a Final Four-ba jutás. A srácok a Gödöllő elleni kettős győzelemmel jutottak a legjobb négy kupacsapat közé, ahol a döntőbe jutásért a Csömör lesz az ellenfél.

Floorball – győzni szeretnének

Több mint egy hónap után szurkolhatunk ismét hazai pályán a DEAC OB II-es floorballcsapatának. A listavezető debreceni fiúk a két győzelemmel a 8. helyen álló Phoenix Titans együttesét fogadjákszombaton 17 órától a Böszörményi úti campus Kecskeméti János csarnokában. A DEAC játékosa, Lippai Péter a meccs előtt azt mondta, gyakran eszébe jut a Titans elleni őszi, 8-4-re megnyert összecsapás.

– Az első két harmadban föléjük nőttünk és 1-7-tel fordultunk a harmadik harmadra, ahol magunkra engedtük a fiatal csapatot és nagyon megizzasztottak minket. A szombati találkozón ezt a hibát nem szabad elkövetnünk, az első húzástól az utolsó másodpercig hajtani és koncentrálni kell – hangsúlyozta a játékos.

Férfi röplabda – a hírös városban pattogtatnak

Idegenben próbál javítani eddigi mérlegén a DEAC férfi röplabdacsapata. Fodor Antal legénysége a Kecskemét vendége lesz vasárnap 17 órától. A vendéglátó 14 győzelemmel a harmadik helyen áll, így újabb nehéz mérkőzés elé néznek a DEAC-os fiúk.

Női kosárlabda – a sereghajtó következik

Az ELTE Fortis csapatával találkoznak a DEAC DSI kosaras lányai szombaton. Az összecsapás 16 órakor kezdődik a Kossuth Gyakorló Csengő utcai tornatermében. A debreceni lányok hatodikok a tabellán, míg vendégük a sereghajtó helyről várja a tvégi összecsapást.