A 42. Éjféli Koncertet rendezték az egyetemen

Egyetem Kultúra

Tizenkét gongütés jelezte a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hagyományos hallgatói nagyrendezvényén, a 42. Éjféli Koncerten az egyetemisták szórakoztató műsorának éjféli kezdetét, amelyen ezúttal a hallgatók humoros tehetségkutatót játszottak el. A szervezők tájékoztatása szerint a programon minden korábbinál több nem zeneművészeti tanulmányokat folytató érdeklődő vett részt.

Az estét a Zeneművészeti Kar Sonus Ütőegyüttesének különleges hangszereket megszólaltató hangversenye nyitotta, majd Szendőfi Péter és Kézdy Luca dobra és hegedűre írt, improvizációval gazdagított koncertje varázsolta el a közönséget páratlan dobjátékával és az egyedülálló, már-már rockos hegedűhangzásával.

Hagyomány az Éjféli Koncerten, hogy a hallgatók vicces műsora mellett egy humorista is a Liszt terem színpadára lép, idén a Dumaszínház poéngyárosa, Felméri Péter nevettette meg a publikumot.

A Tálas Áron Trió koncertje után kezdődött a Z Faktor tehetségkutató, melynek elején Duffek Mihály dékán mesélt a tehetségszerzés kalandos folyamatáról, majd a botcsinálta énekesek és zenészek produkcióját értékelte a két szakemberből és egy plüss mackóból álló alkalmi zsűri.

A 42. Éjféli Koncert nyugodt jazz caféval hajnalig nyújtott tartalmas kikapcsolódást a vendégeknek.