Állásbörze a Műszaki Karon

Egyetem

Több mint 200 állásajánlat várja február 24-én, szerdán a harmadik Műszaki Állásbörze látogatóit a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

A felsőoktatásban tanulóknak, a közvetlenül diploma előtt állóknak, a pályakezdő fiataloknak és a gyakorlattal rendelkező szakembereknek egyaránt kínál munkalehetőségeket a Műszaki Állásbörze február 24-én, szerdán 9 és 16 óra között.

A mérnöki, informatikai, gazdasági, pénzügyi és természettudományos tapasztalatra alapozva is ajánl állást a rendezvényen részt vevő harminckét vállalat, de a műszaki és informatikai technikusi végzettséggel rendelkezők is megtalálhatják számításaikat a mintegy kétszáz nyitott pozíció között.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán 2004-ben hozták létre a Karrierirodát, melynek célja, hogy minél több friss diplomás számára segítsen megtalálni a végzettségnek legmegfelelőbb állást, illetve az aktív hallgatók számára gyakorlati lehetőségeket és diákmunkákat kínáljon.

– Célunk, hogy hallgatóink már az egyetemi éveik alatt megismerkedhessenek a magyar és a világszerte elismert cégekkel, gyakorlatot szerezzenek, tudatosan tervezzék szakmai előmenetelüket és a diploma megszerzése után könnyebben érvényesüljenek a munkavállalói piacon. Az elmúlt két állásbörzén is sokan találtak végzettségüknek megfelelő munkát vagy a tanulmányok mellett végezhető szakmai gyakorlatot, ebben kívánunk idén is minden segítséget megadni az állásbörzén – mondta Dobi Lajos, a Karrieriroda vezetője.

A műszakis hallgatók eredményességét az állásbörze előtt próba-állásinterjúkkal, karrier-tanácsadással támogatják, de az önéletrajzok elkészítésében is segítséget nyújtanak, hogy a rendezvényen felkészülten tudjanak a vállatok képviselőivel találkozni.

A Műszaki Állásbörze ingyenesen látogatható.