Lélegeztetőgép a kis betegeknek

Egyetem

A kora- és újszülöttek lélegeztetését segítő modern készülékkel gazdagodott a Gyermekgyógyászati Klinika Neonatológiai Intenzív Osztálya.

Elsősorban a kis súlyú koraszülöttek életében játszik fontos szerepet az a noninvazív lélegeztetőgép, melyből az egyesületi és alapítványi támogatások, valamint egyszázalékos felajánlások révén kettőt vásárolt az intenzív osztály.

A mintegy hárommillió forint értékű berendezés a világon ma forgalomban lévő legkorszerűbb műszer, mely a gyermekek lélegeztetésére segít rá, és nem okoz a későbbiekben szövődményeket – emelte ki a készülék előnyeit Nagy Andrea, a neonatológiai intenzív osztály főorvosa.

Az értékes műszer beszerzéséhez az Országos Mosoly Egyesület 1,2 millió forinttal járult hozzá. Nagy István elnök a műszer átadóünnepségén kiemelte: negyedik alkalommal támogatták az osztályt, korábban egy NeoPuff újraélesztő készülékkel, majd három flexibilis gyermekággyal és egy infúziós pumpával járultak hozzá a kis betegek gyógyulásához. Tavaly nyáron pedig az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgáló kékfénylámpát kapott az intézmény.

unideb.hu