Bács Zoltán lesz a Debreceni Egyetem kancellárja

Egyetem

– A következő években folytatni szeretném azt a munkát, melyet gazdasági főigazgatóként megkezdtem. A Debreceni Egyetemen ezután sem lesz külön az oktatási, tudományos és a gazdasági irányítás, a jövőben is a rektori vezetéssel közösen hozzuk a döntéseket. Ami biztos, hogy átalakul, az a felelősségi és a munkáltatói rendszer, ami törvényi kötelezettség – mondta el Bács Zoltán a kinevezés kapcsán tartott sajtótájékoztatón pénteken a Debreceni Egyetemen.

Szilvássy Zoltán rektor szerint zökkenőmentes lesz az átállás a kancellári rendszerre, hiszen már az elmúlt időszakban is ennek szellemében vezették az intézményt. Mészáros József főtitkár kiemelte, hogy a mostani kinevezés részben elismerése a tavaly hivatalba lépett új rektori vezetés által az elmúlt másfél évben végzett munkának is, aminek folytatásához most megerősítést kaptak.

Bács Zoltán 1993-ban agrármérnökként diplomázott a Debreceni Agrártudományi Egyetemen vállalatgazdasági szakirányon. Később adótanácsadó, szakközgazdász, okleveles könyvvizsgáló és államháztartási mérlegképes könyvelő képesítést is szerzett; spanyolul beszél.

1993 óta tanít az egyetem Számviteli és Pénzügyi Intézetében, oktatott tárgyak: számvitel, számvitelszervezés, elemzés, számítógépes könyvvezetés. 2003-től 2007-ig a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrum Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Számviteli és Pénzügyi Tanszékének vezetője, majd 2007 és 2011 között a Számviteli és Pénzügyi Intézet vezetője, valamint stratégiai centrumelnök-helyettes volt. 2011. augusztus elseje óta a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója.

A gazdasági szakember emellett 2002 és 2004 között a Debreceni Campus Kht. ügyvezető igazgatója, majd 2004 és 2011 között a cég főtanácsadója volt. 2009-től a DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatósági tagja, 2010-től az egyetem képviselője a Debreceni Labdarúgó Akadémia NK Kft.-ben, illetve 2011-től a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja.

Nős, három gyermeke van: 21, 15 és 8 évesek. Szabadidejében családjával együtt a sportesemények rendszeres látogatója.

unideb.hu