Molnár Attila atléta

Atlétika: Molnár Attila 34 éves országos csúcsot döntött meg 400 méteren

Sport

Molnár Attila rövidpályás (korábban fedettpályás) országos csúcsot futott szombaton 400 méteren a Nyíregyházán rendezett nyílt versenyen.

A magyar szövetség beszámolója szerint az olimpiai szinttel rendelkező atléta – aki mindeddig “csak” szabadtéren birtokolta ennek a távnak a rekordját – 46.22 másodperccel ért célba, ezzel Molnár Tamás 1990-ben felállított 46.37-es csúcsát adta át a múltnak.

“Ott edzőtáboroztunk, kifejezetten sokat edzettem, és úgy mentem neki ennek a versenynek, hogy futok egy jót. Először rajtoltam kanyarban, és ez lett a vége, aminek nagyon örülök”

– mondta a rekordja után Molnár, aki ezzel a futásával lezárta a nyíregyházi edzéseket. “Készülök az ostravai Continental Tour Gold-állomásra. Arra majd jobban rápihenek” – tette hozzá Molnár Attila.

A nemzetközi szövetség, a World Athletics (WA) tavaly döntött úgy, hogy a tető alatti versenyeket már nem fedettpályásnak, hanem rövidpályásnak nevezi.

Magasugrásban a 2007-es születésű Bátori Lilianna 185 centiméterrel egyéni csúcsot ugrott. Takács Boglárka Németországban, a Sparkassen Indoor Meeting Dortmund versenyen szerepelt, ahol 7.24 másodperces egyéni csúccsal negyedik lett 60 méteren.