Hotel recepciós

Attól félnek a szállodatulajdonosok, hogy a vendégek inkább élelmiszerre költik a SZÉP kártyás összegeiket

Gazdaság

Nemrég jelentette be a kormány, hogy lehetővé teszik a SZÉP kártyák felhasználását a hideg élelemre is. A június 19-i kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy augusztus elsejétől év végéig mósodítják a SZÉP kártyák felhasználást, és növelik a keretet is.

Az rtl.hu-nak Nagy Miklós, a badacsonyi Hotel Bonvino igazgatója azt mondta, lényegesen visszafogottabb az érdeklődés a tavalyihoz képest. Úgy véli, a döntés miatt kiszámíthatatlan szezon elé néznek. Nagy Miklós szerint érthető a segítő szándék, de a megvalósítás már kevésbé.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél attól tartanak, hogy az intézkedés veszteséget okozhat a hoteleknek, ezért levelet írtak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek. Két javaslatuk van:

– az augusztus elsejei kezdést szeptember 1-jére, tehát a főszezon utáni időszakra mérsékeljék,

– 30-35 százalékon limitálják a SZÉP kártya felhasználásnak a hideg élelmiszerre költhető arányát

mondta a Híradónak Flesch Tamás, a szövetség elnöke.