15 éves fiúval mentek betörni

Rendőrség
A két férfi és fiatalkorú társuk a megalapozott gyanú szerint betörtek egy bocskaikerti családi házba.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. Lajos, L. Tibor és 15 éves fiatalkorú társuk ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. április 17-én 4 óra 24 perckor egy nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy ismeretlenek betörtek a Bocskaikertben található családi házába, ahonnan műszaki cikkeket és ruhákat loptak el.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként három órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi férfit és egy fiatalkorú fiút, akiket a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a 35 éves B. Lajost, a 33 éves L. Tibort és fiatalkorú társukat gyanúsítottként kihallgatták. A férfiak lakcímén tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított számítógépet, mobiltelefont, hangfalat és más értéktárgyakat, amelyeket visszaadtak a sértettnek.

L. Tibort a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására, míg két társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.