A Brassó ellen negyeddöntőzik a DHK

Sport

Ahogyan az köztudott, a Brassó lesz a hajdúsági legénység ellenfele a MOL Liga rájátszásában. Mivel a debreceniek nagy hajrával is „csak” az alapszakasz 4. helyén végeztek, nem volt választási lehetőségük, az első három nevezhette meg az ellenfeleit; Jason Morgan csapatának végül a Brassó jutott.

Nem kevesen vélik úgy, hogy a DHK nem járt rosszul, elkerülte a Fehérvári Titánokat, akik bizonyosan harcba vetik majd az EBEL-játékosaikat is. Túlzott optimizmusra nyilván így sincs semmi ok, bár a hajdúságiak mérlege pozitív az erdélyiekkel szemben.

A Brassó kiváló játékerőt képvisel, minőségi légiósokkal rendelkezik; elegendő csupán a Filippel támogatott McGregor-Klempa-McDonald csatársorra gondolni, közülük Klempa és McDonald a kanadai táblázat bronzérmesei, a hátvéd Filip pedig a 4. a védők rangsorában. Ez azonban már a rájátszás, ahol nem érvényesülnek az alapszakasz erőviszonyai.

A debreceni játékosok nyilván telve vannak bizakodással, nem beszélve Jason Morgan-ről, aki eleve a negyedik helyre presszionálta a csapatát és neki lett igaza. Ami a konkrét mérkőzéseket illeti, itthon kezdünk és az első két mérkőzés pályaelőnyét jó lenne kihasználni, amire reális esély mutatkozik.

A játékosok motiváltak, a csapat „egyben van”, azt pedig csak remélni lehet, hogy újabb sérülések nem tizedelik tovább az amúgy is szűkös játékosállományt. A hátsó alakzatok teherbírásán kellene még javítani, de ezt a szakvezetők nálunk sokkal jobban látják és tudják. Az bizonyos, hogy régen volt részünk ennyire kiélezett, ekkora tétre menő sorozatban. A küzdelem négy nyert meccsig tart, amit csak egyenletes jó teljesítménnyel lehet abszolválni.

Most hatványozottan a játékosokon van a sor, ők viszont erre készültek az egész szezonban. Fontos szerepe lesz a közönségnek is, a folyamatos külső támogatás mindig plusz energiát ad a kedvenceknek.

Valamennyi szurkolónak ott van tehát a helye február 14-én és 15-én este a Debreceni Jégcsarnokban!

A DHK mérkőzései a negyeddöntőben:
2017.02.14. kedd 18:00 DHK-Brassó
2017.02.15. szerda 18:00 DHK-Brassó
2017.02.18. szombat 17:30 Brassó-DHK
2017.02.19. vasárnap 17:30 Brassó-DHK Debreceni Hoki Klub 4031 Debrecen, Derék utca 2017.02.22. szerda 18:00 DHK-Brassó (ha kell)
2017.02.24. péntek 17:30 Brassó-DHK (ha kell)
2017.02.26. vasárnap 18:30 DHK-Brassó (ha kell)