Sikeres hétvégét zártak egyetemi csapataink

Sport

Győzött az NB I-es női futsal csapatunk, döntőbe jutottak az U16-os lányok és a DASE labdarúgócsapata is hozta a kötelezőt.

A DEAC NB I-es női futsal csapata 4-1-re verte a Hajdúböszörményi TE gárdáját az 5-8. helyért zajló rájátszás párharcának első mérkőzésén a DESOK-ban. Lelkesedésben nem volt hiány, és a lányok megmutatták, hogy kevés emberrel, kiállítás miatt megfogyatkozva is lehet bravúrt elérni. A visszavágót szombaton Hajdúböszörményben rendezik.

Idegenben, Salgótarjánban lépett pályára hétvégén a DEAC U16-os lány futsalcsapata. A Szegedi Szabolcs vezette együttes három meccséből kettőt megnyerve bejutott a négyes fináléba, ahol az Astra, és a későbbi középdöntő győztesei lesznek az ellenfelek.

Megszerezte első győzelmét a DEAC a másodosztályú női kosárlabda bajnokság felsőházi rájátszásában, miután hazai pályán nagyszerűen játszva legyőzték a tavalyi bronzérmes Tatabányai KC-t. Már a legjobb nyolc közé jutás is hatalmas meglepetésnek számított Kovács Imre csapatától, a Nyugati csoport egyik élcsapata elleni siker pedig igazi bravúr a maga nemében. Folytatás a jövő héten Tatabányán, ahol eldől, melyik csapat játszhat az ötödik, illetve a hetedik helyért az utolsó körben.
A találkozó végeredménye: DEAC – Tatabánya 67-63

Négygólos hazai győzelemmel végződött a megyei másodosztály északi csoportjának 24. fordulójában a listavezető DASE és a középmezőnyben tanyázó Görbeházi KSE találkozója az Egyetemi Sporttelepen. Pöszmet Tibor fiai már az első játékrészben megszerezték a vezetést, Kovács beadását Takács Tamás helyezte a hálóba nyolc méterről. Néhány perccel később Lengyel István növelte előnyt, aki fejjel vette be az ellenfél kapuját. A félidő derekán újabb gólnak örülhetett a csapat, Kovács passzát Fodor János helyezte a hosszú oldalra. A félidő, és mint később kiderült a mérkőzés záró találatát Csiszár Imre beadása után a csapatkapitány, Takács Tamás szerezte, beállítva ezzel a találkozó végeredményét.

DASE – Görbeházi KSE 4-0 (4-0)

unideb.hu