Baleset okozóját keresi a rendőrség

Rendőrség

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy gépkocsi vezetőjének azonosításában, aki balesetet okozott Szegeden.

A Szegedi Rendőrkapitányság 06010/1178/2019. bűnügyi számon, közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A sértett kerékpárral közlekedett 2019. április 9-én 15 órakor Szegeden a Vám térnél, amikor neki jobbról egy ismeretlen személy által vezetett, ismeretlen forgalmi rendszámú, kék színű kombi gépkocsi az Állj! Elsőbbségadás kötelező! jelzőtábla utasítása ellenére neki nem adott elsőbbséget, ezért összeütköztek. A kerékpáros elesett, és megsérült. Az ismeretlen gépkocsivezető a helyszínen megállt, a meggyőződési kötelezettségének eleget tett, majd távozott a helyszínről. A későbbi vizsgálat során kiderült, hogy a kerékpáros sérülései 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések.
A baleset feltételezett okozója egy körülbelül 178 centiméter magas, szemüveges nő. Haja Kleopátra-stílusú, rövid, szőke. A baleset idején kék pólót és farmernadrágot viselt.
A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya (6722 Szeged, Párizsi körút 16-22.) a baleset körülményeinek tisztázása érdekében kéri a nő, illetve a közlekedési baleset szemtanúinak jelentkezését személyesen, vagy telefonon a 06-62-562-400-as hívószámon, a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán.